Share

"Smaken sitter i hålen"

Feminister får ofta höra "men ägna dig åt något viktigt istället!" När vi kritiserar språk ska vi prata löneskillnader, när vi startar tjejjourer borde vi starta ungdomsgrupper, när vi skriver om kvinnohistoria borde vi ägna oss åt nutiden. Det gör mig galen. Vi måste ägna oss åt flera saker samtidigt. Och dina prioriteringar behöver inte vara mina. Men just idag är jag benägen att hålla med. Det här var bara... puckat.

Kvinnan anmäler ett ostföretag för översexualisering av kvinnor när de använder sig av sloganen "smaken sitter i hålen." Det är såndana som henne som ger feminister ett rykte som rabiata. Eller egentligen är det sådana som hon som är rabiata och generaliserade töntar som överför det till alla feminister.

Jag tycker att ostreklamen var allmänt töntig för att luft knappast smakar något, men illa berörd för att den skulle syfta på mitt könsorgan? Knappast. Det är ack så mycket mer än luft.


/Zäta
Share



Kommentarer
Postat av: Johannes

Tänka sig, och här har jag gått och trott att de försöker sälja ost med anspelningar på s.k. rimming. Tänk på det nästa gång ni ser reklamen! "Smaken sitter i hålen." It's funny because it's true, som de säger.

2010-08-11 @ 14:15:53
Postat av: Sofia i London

alla människor har ju hål =) knasig tant!

2010-08-14 @ 15:46:00
URL: http://sophedeluxe.devote.se



Kommentera, beröm, kritisera, tipsa och fundera - och håll en god samtalston!

Alla kommentarer publiceras, men upprepade eller grova kränkningar eller personangrepp leder till borttagande av kommentarer och spärrning av IP-nummer. Jag är ansvarig för allt innehåll på min blogg och vill främja ett gott diskussionsklimat. Detta är en feministisk normkritisk blogg där alla ska känna sig säkra.


Lämna kvar ett ord eller två:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress (publiceras ej):

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback



bloglovin RSS 2.0