Share

Sur

Jag är sur. Rent kemiskt alltså. Shit vad jag ogillar transbärsjuice.

Idag var jag för första gången i mitt liv inne i en hälsokostaffär. Jag skulle köpa transbärskapslar (så jag slipper dricka så mycket äcklig juice) eftersom en sjuksköterska rekommenderat det. Jag är ganska skeptisk till hälsokost eftersom jag är övertygad om att frukt är bättre än pluver, men det kan säkert vara bra för vissa och placeboeffekter är inte att förglömma. På grund av det senare skälet var jag bara tvungen att köpe att te som hette Women's Energy! hem till sjukling-kollektivet. Känner tyvärr ingen effekt ännu.

Förutom det lustiga teet gav besöket ingen utdelning, vare sig för mig eller butiken. Kapslarna var slut (har alla urinvägsinfektion just nu eller?) och det hela slutade med att jag övertygade en okänd tjej om att gå till en hudläkare med sin acne istället för att köpa zink och laser för tusentals kronor. Hon tog en titt på mitt ansikte och verkade bestämma sig. Jag hade ganska mycket acne när jag var yngre, och INGET hjälpte. Kost, skrubb, krämer, receptbelagda krämer, antibiotika... Till slut fick jag Roaccutan som är en superstark medicin med superdåligt rykte, men som hjälpte helt fantastkiskt bra på mig, i stort sett utan biverkningar. Nu menar jag inte att alla som har finnar borde få superstarka mediciner, men bara faktumet att tanten i affären pratade om viruset som orsakar acne tycker jag säger en hel del. En läkare vet i alla fall att det är bakterier och kan skriva ut mediciner med vetenskapligt belagd effekt.

Så nja, det är nog bäst för både mig och hälsokostbutikerna att jag håller mig därifrån.

/Zäta
Share



Kommentarer
Postat av: fanny

Bara så du vet så hjälper tranbärsjuice inte, det är en myt. Skaffa riktiga läkemedel istället.

2010-12-01 @ 18:55:32
URL: http://arsinoe.se
Postat av: Zettermark

Jotack jag försöker. Jag skulle "avvakta tre dagar och dricka mycket tranbärsjuice" sa vårdcentralen. De ger inte ut antibiotika bara sådär.



Jag vet att det inte hjälper om du verkligen har en urinvägsinfektion, men det kan hjälpa i förstadiet så att bakterierna inte fäster lika bra och att dricka mycket kan hjälpa till skölja ut det hela.



Imorgon ska jag träffa doktorn. Då ska jag försöka "skaffa riktiga läkemedel"

2010-12-01 @ 19:01:26
URL: http://zettermark.blogg.se/
Postat av: Albin

Fantastiskt! Man borde införa vaktskift på hälsokostbutiker. Alltså det möjligen sämsta med privatiseringen av apoteket är ju just att det finns enorm risk för sammanblandning av hälsokostaffärer och apotek, men jag har inte sett några speciellt allvarliga fall av detta ännu åtminstone (peppar, peppar).

2010-12-02 @ 00:06:58
URL: http://eval.nu/blog
Postat av: Job

Jag tycker att det verkar vara bäst för åtminstone hälsokostbutikernas kunder att du INTE håller dig borta från hälsokostbutiker!

2010-12-02 @ 16:41:17
URL: http://jobjorn.se



Kommentera, beröm, kritisera, tipsa och fundera - och håll en god samtalston!

Alla kommentarer publiceras, men upprepade eller grova kränkningar eller personangrepp leder till borttagande av kommentarer och spärrning av IP-nummer. Jag är ansvarig för allt innehåll på min blogg och vill främja ett gott diskussionsklimat. Detta är en feministisk normkritisk blogg där alla ska känna sig säkra.


Lämna kvar ett ord eller två:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress (publiceras ej):

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback



bloglovin RSS 2.0