Share

Potential, makt och tankar som räknas

Idag konstaterar jag lungt att de som avfärdar bloggande i allmänhet, och unga tjejers bloggande i synnerhet som ett onödigt tidsfördriv som inte tillför varken världen eller bloggarna själva något, verkligen missar dess potential.

Vilka är då detta bloggande fåtal? Rör det sig om landets intellek­tuella spets? Bloggportalen har en lista över de mest lästa bloggarna i Sverige. Åtta av tio av dessa bloggar utgörs av tjejer i tonåren, som skriver om mode. Det rör sig alltså om ”dagens outfit” i olika former. Det är inte bloggar som bryter ner någon medial hierarki eller sätter någon agenda för något. - Alex Schulman, vars främsta intresse är att spy galla över alla som inte är som honom.

De senaste tre dagarna har jag fått lika många erbjudanden om politiska, journalistiska och roliga jobb/uppdrag, bara på grund av min den här bloggen. Jag ska blogga för Tjejjouren i april, börja skriva krönikor/texter i Techna (naturvetar- och teknikstudenterna i Uppsalas tidning) och har ägnat dagen åt att bygga upp Fi Uppsalas nystartade blogg, eftersom "jag ju kan det där med bloggar."

Så kära Alex, hur många gånger ska vi säga det för att du ska förstå? Vi "tjejer i tonåren" bloggar om en massa saker utöver Dagens Outfit. Vi får ut en massa saker av det, både karriärsmässigt och personligen. Och jag vet att det är svårt för vissa personer att greppa hur någon både kan klä sig snyggt och skriva tänkvärda och omstörtande texter, men jag lovar, det går. Jag känner inte att ett uttalande på denna nivå förtjänar en ordentlig analys, men attans vad Alex är färgad av den västerlänska tanketraditionen där riktiga tankar kommer från män.

Tillsist kan vi ju kolla på de små gula rutorna i gårdagens inlägg och fundera en gång till över varför det är så svårt för Alex att acceptera tjejers platstagande i media.

/Zäta
Share



Kommentarer
Postat av: Olof

Det är helt grymt vad bra det är att unga tjejer skriver och lägger upp sina texter på internet!!

2010-03-23 @ 19:01:52
Postat av: Henke

"börja skriva krönikor/texter i Techna (naturvetar- och teknikstudenterna i Uppsalas tidning)"



:D! awesome

2010-03-25 @ 01:49:16



Kommentera, beröm, kritisera, tipsa och fundera - och håll en god samtalston!

Alla kommentarer publiceras, men upprepade eller grova kränkningar eller personangrepp leder till borttagande av kommentarer och spärrning av IP-nummer. Jag är ansvarig för allt innehåll på min blogg och vill främja ett gott diskussionsklimat. Detta är en feministisk normkritisk blogg där alla ska känna sig säkra.


Lämna kvar ett ord eller två:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress (publiceras ej):

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback



bloglovin RSS 2.0