Share

Men åh C-uppsats

Vad ska jag skriva om?!

Jag har en massa idéer, men vet inte om de är vare sig möjliga eller roliga eller "bra för karriären." Den ska ju handla om genus på något sätt. Övriga intresseområden är sexualitet, språk och biologi. Skolan på något sätt, biologiundervisningen? Intervjua folk om oskuld, talutrymme eller modetidningar? Kolla genusmönster på dagis? Analysera genuskodat språk i klassrummet? Kolla skolböcker, bloggar eller debattprogram?

Det är lite som att  när jag får göra vad jag vill som är jätteintressant, då bara låser det sig istället. Jag är så uppe i alt att jag inte ser vad jag verkligen gillar just nu. Vilken grej att klaga över.

Det löser sig säkert, även om det känns lite övermäktigt just nu att hitta på grunden för 15 hp bara sådär.

/Zäta

Share



Kommentarer
Postat av: Elin I.

Jämförande studier är ju alltid bra. Kanske någonting som undersöker något visst beteende hos kvinnor i enkönade respektive blandade grupper?



Eller så kunde du kolla på något beteende (hej jag är psykologinörd) som brukar antas vara olika hos kvinnor och män, och se hur folk faktiskt beter sig.



Eller någonting transrelaterat! Reaktioner på könsrollsöverskridande tycker jag är sjukt intressant.

2010-09-30 @ 13:21:08
URL: http://dropparfaller.blogspot.com
Postat av: Albin

Jag vill skriva om något materialistiskt. Det är jobbigt, för nästan allt vi håller på med är extremt humanistiskt (vilket inte måste vara dåligt), men vilket tyvärr också medför ett enormt överfokus på kultur (vilket är asdåligt).

2010-09-30 @ 13:38:53
URL: http://eval.nu/blog
Postat av: Blomma Bladsdotter

Hur könsöverskridande beteenden och transidentiteter hos BARN tolkas av den vuxna omgivningen. Från de som tycker det är problematiskt med könsavvikande beteenden och som vill uppfostra barn traditionellt, till de som uppmuntrar att pojkar får vara prinsessor och flickor klättra i träd, men som aaaaaldrig skulle drömma om att bejaka tidiga tecken på transsexualism.

2010-09-30 @ 23:07:49
URL: http://bladsdotter.blogspot.com
Postat av: Darling

Gud vad ja känner igen mig. Sitter med 300 idéer samtidigt i huvudet och anser att alla är lika bra. Men hittar ingen början och inget slut. Kanske dags för självkritikern att stiga in :)

2010-10-01 @ 21:54:36
URL: http://finslipad.blogspot.com



Kommentera, beröm, kritisera, tipsa och fundera - och håll en god samtalston!

Alla kommentarer publiceras, men upprepade eller grova kränkningar eller personangrepp leder till borttagande av kommentarer och spärrning av IP-nummer. Jag är ansvarig för allt innehåll på min blogg och vill främja ett gott diskussionsklimat. Detta är en feministisk normkritisk blogg där alla ska känna sig säkra.


Lämna kvar ett ord eller två:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress (publiceras ej):

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback



bloglovin RSS 2.0