Share

På vinst och förlust

Alla nickar och tittar lite uppgivet på mig, som om jag just sa världens självklarhet, men det hade tagit mig många och långa seriösa funderingar att komma dit när jag nämner min observation. Det är en självklarhet, men jag har ändå aldrig upplevt det så tydligt och löjligt konkret som just nu.

Ju bättre det går, ju fler som läser mig, bryr sig om vad jag har att säga, desto större motstånd stöter jag också på. Jag vinner min första bloggtävling, men jag blir nästan censurerad i ett annat sammanhang för att jag skriver för seriöst och feministiskt. SVT ringer mig, men det blir maktkamper och missförstånd i övriga livet. Nya människor hittar hit och jag får uppmuntrande mail och ord (tack!), men andra himlar med ögonen åt att jag inte kan hålla tyst eller har hybris.

Jag vet inte. Tål jag leken? Jag tycker det är sjukt kul och får så mycket ur mig och så många verkar uppskatta det, men samtidigt kostar det på att vara föremål för skämt och censur. Jag är trots allt människa i första hand, som tar åt mig av allt det jobbiga likväl som framgångarna.

Men jag kan inte lägga av. Jag tror att allt skulle kännas ganska tomt då. Jag får väl helt enkelt ta mitt eget råd och räta på ryggen och skaffa lite mer skinn på näsan. Jag tror att det positiva överväger i längden. Det måste det ju göra när det handlar om rättvisa.

/Zäta
Share



Kommentarer
Postat av: Elin I.

Helt rätt. Det vore så himla synd om du la ner, för du skriver så bra och så vettigt. Framför allt skriver du om feminism på ett sätt som visar att du är väldigt påläst och kunnig men som inte kräver att läsaren också är väldigt påläst och kunnig. Den sortens skrivande ser man inte överallt.

2010-09-28 @ 02:58:35
URL: http://dropparfaller.blogspot.com
Postat av: kristin

you go girl!!! Det vore verkligen himla tråkigt om du slutade skriva. Du inspirerar verkligen på ett unikt sätt, ger (mig och många) andra kämparglöd är jag helt säker på. go go go! tveka inte, utan kör ditt race.

2010-09-29 @ 23:39:41
URL: http://kickilina.blogg.se/
Postat av: Mellisaurus-[rex]

So dramatic!

2010-09-30 @ 00:26:36
URL: http://mellisaur.blogg.se/



Kommentera, beröm, kritisera, tipsa och fundera - och håll en god samtalston!

Alla kommentarer publiceras, men upprepade eller grova kränkningar eller personangrepp leder till borttagande av kommentarer och spärrning av IP-nummer. Jag är ansvarig för allt innehåll på min blogg och vill främja ett gott diskussionsklimat. Detta är en feministisk normkritisk blogg där alla ska känna sig säkra.


Lämna kvar ett ord eller två:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress (publiceras ej):

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback



bloglovin RSS 2.0