Share

Lesbiska är orala, hetros vaginala och bögar anala... eller?

Jag blir så frustrerad över denna myt att "hetros har penetrerande vaginalsex, lesbiska har oralsex och bögar har analsex".

Det är fel på så många sätt! För det första kan alla ha sex hur sjutton de vill. Heteromän kan också gilla att få saker uppkörda därbak. Antagligen inte just penisar eftersom de inte tänder på män, men den sexuella preferensen "gilla få stimulering i analen" har ingenting alls att göra med sexuell läggning. Precis som att lesbiska kan gilla vaginal stimulering och hetreobrudar kan ogilla att ha saker i slidan - men ändå tända på män. Eller som att bögar kan avsky analsex men älska att kyssa män. Eller som att någon gillar fingersex kombinerat med oralsex, men kan tänka sig lite penisar ibland också. Sexuell praktik är inte ekvivalent med sexuell läggning!

Men för det andra stör det mig eftersom det som så mycket annat i den här välden utgår från penisen. Om vi har en penis och ett hål stoppar vi in penisen där. Om vi har två penisar och två hål stoppar vi in dem där. Om vi inte har några penisar nöjer vi oss med slick.

Nu raljerar jag förstås, men bortom alla förgyllda historier om "oskulden" och "vaginalorgasm" och "som gjorda för varann" så är det ganska krasst så det ser ut. Penetrering med penis smäller högst, och kan vi inte få det får vi väl räkna något annat som sex. Surprise: Det finns penispersoner som inte gillar penetrering! De gillar kanske handsex och oralsex och ensamsex. De är inte mindre manliga (om det nu är det de vill vara) för det.

Allt sex som alla inblandande njuter av och mår bra av, är bra sex. Det finns inget "oriktigt" sex och det finns inget sätt som vissa personer, men inte andra, kan ha sex på. Därmed inte sagt att det inte finns skillnader i praktiker och att det kan vara oändligt roligt att dela med sig av specifika erfarenheter. Men det förutsätter att sexet inte värderas på olika sätt och att det inte finns fasta gränser för vad vissa ska och inte får gilla.

Vad som är sex definierar du förstås själv, men jag gillar min vän Warrens definition skarpt:

What is sex? Well, if you filmed it and it would be called pornography, and you wouldn't do it with a child - then it's probably sex.

/Zäta
Share



Kommentarer
Postat av: Nicole

Det där var faktiskt ganska bra iallafall för min del att läsa precis just nu, en liten ögonöppnare för egen del.

Jag har alltid irriterat rättat människor när de påstått att män som är homosexuella måste gilla analsex men jag har aldrig lagt den synen på mig själv, jag måste inte gilla penetrering bäst bara för att det är det jag har lärt mig att heterosexuella kvinnor måste gilla bäst. Skönt att komma ihåg när jag börjat fundera en hel del på det själv. Så tack :)

Diggar dig jäkligt mycket btw, skitbra blogg.



Ha så skoj i Kina!

2011-06-02 @ 23:29:32
URL: http://aelman.blogg.se/
Postat av: Intersexorwhat

Så sant så!



Orsaken till att jag ogillar att prata om sex med heteronormativa personer är just detta, jag har nämligen inte normativt sex. Har hänt att jag har råkat sagt något någon gång och då har det låtit ungefär: "Men... Gör inte ni si? Eller så?" och "Va? Då slutför ni ju inte akten!?...."

2011-06-03 @ 10:59:12
URL: http://intersexorwhat.blogg.se/
Postat av: Elin I.

Åh, vad glad jag blir över parentesen i "De är inte mindre manliga (om det nu är det de vill vara) för det"! Tack!

2011-06-03 @ 11:40:19
URL: http://dropparfaller.blogspot.com
Postat av: Dvärghundspossen

Så rätt så. Folk är fantasilösa. Bra definition av sex förresten. :-)

2011-06-03 @ 13:02:14
URL: http://dpossen.blogspot.com
Postat av: Den rabiata orakade flat-feministen Fanny

Jag råkar vara ett starkt fan av penetrationssex och har svårt för både oralsex och petting. Det kan kännas trist och himla ensidigt ibland, tyvärr.

2011-06-04 @ 10:19:39
URL: http://arsinoe.se
Postat av: plastbaronen

Jättebra att du skriver om detta! Egentligen borde ALLA lägga upp ett sånt här inlägg på sin blogg. Eller länka hit åtminstone.

2011-06-11 @ 17:35:03
URL: http://plastbaronen4.wordpress.com
Postat av: Julia

det där om att bögar inte måste gilla analsex diskuterade jag med ett par vänner (?) här om dagen. de hade jävligt svårt för att förstå, och jag drog ett par exempel, t.ex att man inte måste gilla vaginalsex som hetero. till en början höll de med till viss del, men när jag sa det där om vaginalsex blev de helt till sig. det går tydligen inte alls an, om man är hetero SKA man gilla att penetrera/bli penetrerad. jag älskar diskussioner, men fan vad jag hatar det ibland.

2011-06-12 @ 20:23:56



Kommentera, beröm, kritisera, tipsa och fundera - och håll en god samtalston!

Alla kommentarer publiceras, men upprepade eller grova kränkningar eller personangrepp leder till borttagande av kommentarer och spärrning av IP-nummer. Jag är ansvarig för allt innehåll på min blogg och vill främja ett gott diskussionsklimat. Detta är en feministisk normkritisk blogg där alla ska känna sig säkra.


Lämna kvar ett ord eller två:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress (publiceras ej):

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback



bloglovin RSS 2.0