Share

En kvinnodag



Idag har det hänt mycket bra runt om i landet. Föreläsningar, filmvisningar, demonstrationer, festligheter, publikationer och en och annan semla. Tänk att så många pratar och tänker på jämställdhet idag, det är helt otroligt!



Samtidigt har vi så väldigt långt kvar. Så mycket som fortfarande är orättvist. Fortfarande, förresten? Ojämställdhet är så mycket mer komplext än "en gammal kvarleva från ett sämre samhälle", men det ska jag skriva om en annan dag.

Just nu tycker jag att ni ska läsa den här artikeln om männens ansvar i jämställdhetskampen, för det är ett perspektiv som lyfts allt för sällan. Det vore också fint med lite nätaktivism i form av en underskrift på tjejjourens protestlista. Och om ni vill kan ni också kolla in de här feministernas tips och åsikter, där jag fick komma med på ett hörn. Jag känner mig hedrad!

Hoppas ni har haft en fin, aktivistisk och upplysande kvinnodag!


/Zäta
Share



Kommentarer
Postat av: elin-alice

hej. jag slängde ut en liten z-länk i min bloggrymd och tänkte bara kolla så att det var okej att jag klistrade in din header-bild i inlägget också. säg till annars. puss!

2011-03-08 @ 20:39:26
URL: http://medmiranda.blogg.se/
Postat av: matilda

hej och tack för en inspirerande blogg. du är sjukt jäkla överbra. jag undrar om inte du skulle dela med dig av din syn på femanism?

2011-03-08 @ 23:44:10
Postat av: fanny

Älskar semlan!

2011-03-09 @ 10:24:46
URL: http://arsinoe.se
Postat av: lovisa/polichinelle

tack för sjukt bra länkar. perfekt till frukostläsning!

2011-03-09 @ 10:57:09
URL: http://polichinelle.webblogg.se/



Kommentera, beröm, kritisera, tipsa och fundera - och håll en god samtalston!

Alla kommentarer publiceras, men upprepade eller grova kränkningar eller personangrepp leder till borttagande av kommentarer och spärrning av IP-nummer. Jag är ansvarig för allt innehåll på min blogg och vill främja ett gott diskussionsklimat. Detta är en feministisk normkritisk blogg där alla ska känna sig säkra.


Lämna kvar ett ord eller två:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress (publiceras ej):

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback



bloglovin RSS 2.0