Share

Genuscertifierade blommor


Såhär fina blommor står i mitt rum just nu.


Jag har just hållit ett litet föredrag för en studiecirkel i fred och säkerhet med kvinnoperspektiv som IKFF Uppsala anordnar. De ville inleda med ett genustänk och min före detta kursare Anna bad mig prata om kön, feminism och intersektionalitet. Det var inte alls storslaget, men väldigt kul - särskilt att göra interaktiva övningar.

Det kanske vore en idé att starta ett litet konsultföretag inom genusfrågor vid sidan av sådär. Fast frågan är hur jag skulle väcka intresse hos aktörer så pass stora att de faktiskt kunde betala för tjänsten. I dagsläget är det ju liksom gratisaktivism jag ägnar mig åt. Inte fy skam det heller förstås.

Imorgon tänkte jag skriva antingen om statistik, intersektionalitet eller förakt. Har inte bestämt mig än. Den som läser får se!

/Zäta

PS. Jag tyckte det var ganska kul att när Anna frågade försäljaren i blomsteraffären om vilken blomma som kunde passa som avtackningsblomma för någon som höll ett föredrag hade hon glatt svarat: Är det en tjej eller en kille? Jag önskar att jag hade varit där och hört Annas smärre utbrott om genuscertifiering...


Share



Kommentarer
Postat av: fanny

Jag tänker mig att det om förakt kan röra sig om Lixy. I så fall vill jag gärna läsa om det nu medan jag fortfarande är upprörd så jag slipper bli uppretad igen när jag lyckats knuffa undan henne till mitt undermedvetna. Fast alla ämnen låter intressanta, såklart.



BTW så har jag dragit igång en grej med att skriva några lite längre texter om feminism och har nu skrivit om högaklackat och om att inte vilja kalla sig humanist istället, det vore kul om du ville läsa, jag har väldigt stor respekt för dig när det gäller det området (och andra också,förvisso).

2011-03-28 @ 22:22:33
URL: http://arsinoe.se
Postat av: Visselpaj

Statistik vore intressant att läsa om. Jag är inte så insatt, men jag upplever att statistik lätt blir som ett slagträ att använda som grund för vilka åsikter som helst, såvida inte man verkligen undersöker uppgifterna lite mer seriöst: som att ta reda på hur mätningen gick till, vilket urval fanns, eventuella svarsalternativ osv.

Då blir statistik en bra grund att bygga sina antaganden på.

2011-03-28 @ 22:33:49
URL: http://visselpaj.se
Postat av: Intersexorwhat

Angående blommorna. Folk verkar inte kunna tänka utanför lådan överhuvudtaget... Att tjejer och killar ska gilla olika sorters blommor är ju bara konstigt, man kan ju undra vad de har för statistik på den punkten. Carl von Linnés favoritblomma var Linnéan, den är liten och rosa. Vad säger det om normen och vad folk gillar för blommor? Det säger att alla kan gilla vilken jävla blomma de vill oavsett om de föddes till kvinna eller man.

2011-04-20 @ 20:51:57
URL: http://intersexorwhat.blogg.se/



Kommentera, beröm, kritisera, tipsa och fundera - och håll en god samtalston!

Alla kommentarer publiceras, men upprepade eller grova kränkningar eller personangrepp leder till borttagande av kommentarer och spärrning av IP-nummer. Jag är ansvarig för allt innehåll på min blogg och vill främja ett gott diskussionsklimat. Detta är en feministisk normkritisk blogg där alla ska känna sig säkra.


Lämna kvar ett ord eller två:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress (publiceras ej):

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback



bloglovin RSS 2.0