Share

UNGA BLOGGARE

Så stod det i stora bokstäver bakom programledaren Janne Josefsson, som presenterar äment och säger: "Kissie, du är ju här ikväll..."

Sedan handlar i stort sett hela debatten om Kissie och sjuka skönhetsideal. Och jag säger inte att det är en oviktig debatt. Den är otroligt viktig. Kissies framgång, om än med fokus på samhället som hejar på henne, är också otroligt viktig. Jag tyckte att det var intressant hur Kissie ifrågasatte varför hon måste vara en förebild bara för att hon är stor, och jag gillade hur en person lyfte fram medias roll i skapandet av kändisar.

Men kalla inte en debatt om Kissie för en debatt om UNGA BLOGGARE. Hon är varken representativ eller intressant ur alla aspekter. Och framförallt kommer det bara cementera den bild hos alla de medel-Gösta där ute som aldrig har bemödat sig med att gå in på en blogg, utan bara sett medias rubriker och debatter: Suck, tänker han. Tjejer kan då inte tänka på annat är sitt utseende. Och vad tillför bloggarna till samhället... ja, vad tillför tjejerna till samhället?

Just nu är det här de populäraste inläggen på bloglovin, något som i alla fall ger en fingervisning om vad unga bloggläsande tjejer gillar:

...uppenbarligen inte bara skönhetsoperationer och ytligheter. En del ytligheter, ja: Avkoppling, estetik, intressen. En del matlagning och annat stereotypt, men samtidigt knappast enbart dåligt eller provocerande. En del feminism och seriösa texter. Mitt eget inlägg "Den feministiska slampan" hade till exempel tidigare idag blivit gillad av 13 personer.

Det här är UNGA BLOGGARE för mig - inte heller det helt och hållet, eller på något ultimat sätt, men i alla fall betydligt närmare verkligheten än vad SVT vill få oss att tro.

/Zäta


Share



Kommentarer
Postat av: Skrotmamman skrotar vidare

Så är det väl med alla reportage? De frågar tre ungdomar om "Tankarna kring framtiden" och de får representera sanningen?



Eller frågor á la Veckorevyn: "Tycker du att du behöver gå ner i vikt?" och 83% svarar JA, i någon form. Så vänds det helt plötstligt till att "fler och fler blir överviktiga och behöver gå ner i vikt?"



Vem har inte hört (trådsmala) 17-åringar på t-banan prata om hur "tjocka" de blivit (var då?) Är det representativt?

2011-03-04 @ 11:14:08
URL: http://skrotmamman.blogg.se/
Postat av: Svalin

Jag tycker det är intressant att vissa kopplar ihop "dåliga" bloggar och blogginlägg de läst med alla bloggar som finns. Få skulle ju resonera att bara för att skvallerpressen är dålig så är all media per definition dålig.

Postat av: Emiam

Allt bra? ;)

2011-03-05 @ 01:01:12
URL: http://emiam.blogg.se/



Kommentera, beröm, kritisera, tipsa och fundera - och håll en god samtalston!

Alla kommentarer publiceras, men upprepade eller grova kränkningar eller personangrepp leder till borttagande av kommentarer och spärrning av IP-nummer. Jag är ansvarig för allt innehåll på min blogg och vill främja ett gott diskussionsklimat. Detta är en feministisk normkritisk blogg där alla ska känna sig säkra.


Lämna kvar ett ord eller två:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress (publiceras ej):

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback



bloglovin RSS 2.0