Share

Låt barn vara barn!

Som vi har sett i senaste tidens shitstorm runt UnderbaraClaras bebisklänning är det viktigt att inte tvinga in barn i roller de inte passar för. Pojkar ska inte behöva ha klänning om de inte själva frågar efter det!

Därför skulle jag, tillsammans med alla andra som är för en resonabel jämställdhet, men mot feminism för det är läskigt, vilja tacka Egmont för att de gör en insats för Sveriges barn!

Valfrihet, är det inte vackert så säg?





Emma är en sprallig, kul och aktiverande tidning för flickor i åldern 6-9 år. Den är pysslig och tjejig med fokus på kreativitet och kunskap på ett charmigt och glatt sätt.

GOAL Junior är en cool fotbollstidning för killar i åldern 6 till 10 år. Tidningen presenterar mängder av spännande fakta och bilder om superstjärnorna och deras lag på ett fräckt och explosivt sätt, som garanterat tilltalar yngre fotbollstokiga killar.


Killar behöver inte läsa om tjejfotboll, det vill ju inte det! Tjejer är liksom ointressanta förstår ni. Och tjejer måste ju lära sig en ordentlig hetreosexualitet redan som sexåringar - eller hur? Söta Erik Saade!

/Zäta
Share



Kommentarer
Postat av: FumikoFem

Ja precis! Låt barn vara barn genom att vi bestämmer... Eh, menar såklart säger åt, hm. Genom att vi ger dom kläderna som vi redan har bestäm.. Fan...



Okej valfrihet så länge som vi vuxna bestämmer hur dom ska klä sig, helt beroende på om dom är flickor eller pojkar såklart.



Jag menar, gu, vi kan inte ha flickor och pojkar som väljer vilka färger, leksaker eller vad det nu är, som dom vill! Som en pojke i klänning eller rosa. Tänk så tokigt va? Vad ska dom där feministerna hitta på härnäst? Låta barnen få välja dom kläder och färger som dom vill för att dom gillar dom och det gör dom glada?! Ja fy fan ni hör ju hur tokigt det låter...



Ni måste förstå hur detta upprör oss inskränkta och fördomsfulla vuxna! Hela våran världsuppfattning sätts i gungning! OH NOES!

2011-05-05 @ 17:32:57
URL: http://fumikofem.blogspot.com/
Postat av: Isak Gerson

Värre är nästan Egmonts kommentar till det här http://www.resume.se/nyheter/2011/05/05/natupprop-mot-egmonts-nya-/



"– Vi har bjudit in grupper av killar och tjejer som har fått svara på vad de vill läsa om. Vi har sedan gjort tidningar som svarar mot deras önskemål."



Är de förvånade? Om vi för en sekund tänker bort problemet att dessa barn blivit fostrade in i sin könsroll hela sitt (visserligen korta) liv, så verkar de av kommentaren att döma fortfarande delas upp i grupper. När gör de samma sak med grupper om svarta och vita barn?

2011-05-05 @ 17:37:46
URL: http://isakgerson.se/
Postat av: svalin

Usch!!! kan inte flickor vara coola och intresserade av fakta? Kan inte pojkar vara pyssliga och kreativa?

Det var ju sannerligen modernt att nu 2011 fortfarande indoktrinera barn i tråkiga förutsägbara könsroller.

Postat av: Lovisa

Satt igår och läste igenom kommentarerna på Claras inlägg (vissa ville man bara kräkas av) och tänkte "åh det här måste sofia skriva om". Så gjorde du det!

2011-05-05 @ 19:36:56
Postat av: felicia

Haha, jag såg dem i metro idag, så tragiskt. Det är sånt här som får mig att undra vilket årtionde vi lever i. Och angående debatten hos Clara så blir jag bara helt matt. Gick igenom många kommentarer igår, men till sist bara orkade jag inte. Frustrationen bara stiget till max ibland. Peter fick sitta och lyssna på mig i 40 minuter när jag avreagerade mig. Som tur är, om man kan uttrycka sig så, blev han också uppretad och sen skrattade vi åt det, och sen tjurade vi över det. Människor, herregud!

2011-05-05 @ 19:52:24
URL: http://vykorttillminsyster.blogg.se/
Postat av: Den rabiata orakade flat-feministen Fanny

Jag skrev ett inlägg om konsumentmakt apropå detta. Vissa tycker jag att vi ska sluta klaga och istället bara "inte köpa tidningen". Läs och sprid: http://www.arsinoe.se/?p=8996



2011-05-07 @ 20:42:10
URL: http://arsinoe.se
Postat av: Mika

fy fan, det är ju verkligen så att man blir mörkrädd, stackars barn! man undrar ju verkligen varför det är så viktigt för vissa människor att barn ska fostras in i dessa roller, och dessutom så tidigt. vad är det värsta som skulle hända om barn istället fick vara just barn?

2011-05-09 @ 11:28:06
URL: http://mikathuresson.blogg.se/
Postat av: Intersexorwhat

När jag hörde på radion hur de intervjuade någon på Egmont om detta så trodde jag verkligen att jag skulle ramla av stolen (nu satt jag dock i en bil, så det gick liksom inte..)! Hon på Egmont sa att de gjorde så här bara för att de visste att "det är det som bäst går hem hos läsarna och det är ju faktiskt barnen själva som bestämmer vad de vill läsa för tidiningar"...... Hur stor är sannolikheten att en tjej väljer en tidning där det står "för fotbollskillar i åldern 6 till 10 år" eller vice versa?

2011-05-11 @ 22:51:33
URL: http://intersexorwhat.blogg.se/



Kommentera, beröm, kritisera, tipsa och fundera - och håll en god samtalston!

Alla kommentarer publiceras, men upprepade eller grova kränkningar eller personangrepp leder till borttagande av kommentarer och spärrning av IP-nummer. Jag är ansvarig för allt innehåll på min blogg och vill främja ett gott diskussionsklimat. Detta är en feministisk normkritisk blogg där alla ska känna sig säkra.


Lämna kvar ett ord eller två:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress (publiceras ej):

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback



bloglovin RSS 2.0