Share

Lesbisk ≠ Pornografisk

Örebro kommun tycker att ordet "lesbisk" indikerar porr och spärrar alla webbsidor med det ordet från sina datorer. Även sidor som tipsar om nöjesutbud, handlar om hbtq-politik eller bara är allmänt inkluderande.

Jag förstår att kommuner vill stävja porrsurfandet på arbetstid, men att spärra alla sidor som rör homosexualitet känns lite väl kinensiska muren och lite för lite progressivt tänkande. Det är ganska komiskt vid en första anblick, klantar de är! liksom, men det bottnar tyvärr i något annat också. Kvinnor och samkönat kvinnligt begär som objekt för andras (i stor utsträckning mäns) lustar.

Så, kära Örebro kommun, lyssna och lär: Lesbisk betyder inte porr. Lesbisk betyder tjej som tänder på annan tjej. För sin egen skull.

/Zäta
Share



Kommentarer
Postat av: Anonym

Oj, tjena vad hemskt! Det måste vara många som protesterar?!

2011-11-29 @ 17:35:02
Postat av: Emma

Herregud, lever vi på 60-talet eller? :O

2011-11-30 @ 13:46:41
URL: http://twitter.com/EmVestergaarden
Postat av: Jossan

Man tror ju knappt att det är sant! Herregud...

2011-12-05 @ 22:20:15
URL: http://tallemaja.wordpress.com



Kommentera, beröm, kritisera, tipsa och fundera - och håll en god samtalston!

Alla kommentarer publiceras, men upprepade eller grova kränkningar eller personangrepp leder till borttagande av kommentarer och spärrning av IP-nummer. Jag är ansvarig för allt innehåll på min blogg och vill främja ett gott diskussionsklimat. Detta är en feministisk normkritisk blogg där alla ska känna sig säkra.


Lämna kvar ett ord eller två:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress (publiceras ej):

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback



bloglovin RSS 2.0