Share

Valet 2010 - vems röster räknas?

Under mediabevakningen av senaste valrörelsen sades det att kvinnornas röster skulle avgöra valet, men det talades också om hur de unga männen, som är Sverigedemokraternas främsta väljargrupp, var en avgörande faktor. Vad betyder egentligen det här? Väger inte alla röster lika tungt i en demokrati? Hur jämställd och feministisk är egentligen en valrörelse i Sverige på 10-talet? Låt oss försöka, på detta begränsade utrymme, att reda ut detta...

Jag har skrivit en krönika om förra årets valrörelse ur ett feministiskt perspektiv i den nyomstartade nättidningen Vildmark, som är ansluten till det feministsiska forumet feminetik.se. Läs hela här, och bli medlem också vettja.
/Zäta
Share



Kommentarer
Postat av: eliz

Sjukt intressant, en sak reagerade jag starkt på: Fenomenet "Mona, Maud, Reinfeldt och Ohly" är också välkänt — alltså att de kvinnliga partiledarna benämns med förnamn, och de manliga med det mer auktoritärt klingande efternamnet.



Jag har aldrig reflekterat över hur media använder politikers namn. Skrämmande, men jag är glad att du tog upp det.



Skulle vilja fråga vad du tycker om detta: http://www.facebook.com/pages/Deltagare-s%C3%B6kes-till-studie-om-bem%C3%B6tande-av-lhbtq-personer/219391851454205



benämningen "LHBTQ". De vill synliggöra intersektioner som kön och väljer därför att frikoppla "lesbian" från "homo". Rent spontant tycker jag att det blir ytterligare ett annangörande och en polarisering även fast jag förstår tanken bakom det hela.

2011-10-05 @ 14:32:03



Kommentera, beröm, kritisera, tipsa och fundera - och håll en god samtalston!

Alla kommentarer publiceras, men upprepade eller grova kränkningar eller personangrepp leder till borttagande av kommentarer och spärrning av IP-nummer. Jag är ansvarig för allt innehåll på min blogg och vill främja ett gott diskussionsklimat. Detta är en feministisk normkritisk blogg där alla ska känna sig säkra.


Lämna kvar ett ord eller två:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress (publiceras ej):

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback



bloglovin RSS 2.0