Share

Max 255 tecken

Dagens skämt: Att ge "övriga synpunkter" på medicinska fakultetens "likabehandlingsarbete" (inom situationstecken eftersom det inte existerar) på max 255 tecken. HAH.

 
 
 
Okej, jag strök sista meningen innan jag skickade in den. 
 
/Zäta
 
 
 
 
 
 
Share



Kommentarer
Postat av: den rabiata orakade flat-feministen Fanny

Soft. Så kan de säga att de har frågat studenterna utan att behöva ta så mycket intryck.

2012-11-28 @ 14:34:36
URL: http://arsinoe.se
Postat av: sistergnu

Hej zätis, känner du till någon psykolog, terapeut eller kurator som har erfarenhet av transfrågor?

2012-12-01 @ 23:10:56
URL: http://sistergnu.blogspot.com/
Postat av: Carro

Jag läser också en "högre medicinsk utbildning" eller vad man ska kalla det, och yrket har nu mera rätt jämn könsfördelning även om alla högre utbildningar såklart traditionellt varit mansdominerade.
Nyss fick vi i uppgift att träffa utexaminerade och ställa frågor om deras arbetsförhållanden, och dessa frågor har nu redovisats. En könsskillnad kunde ses hos många, alltså att manliga och kvinnligare utövare sågs med lika ögon. Många klassiska exempel radades upp, såsom att kvinnor är mjukare, har bättre dialog med patienterna men även kan ses som unga och inkompetenta medan männen ses som auktoritära, kunniga, den som patienterna lyssnade på mest.
Såklart avrundar läraren hela denna genusdiskussion med att "tjejer, ni måste stå på er och kliva fram", samtidigt som handledaren vidhåller att vi kvinnor är visst lika kompetenta och förtjänar respekt.
Varför skall jag ständigt behöva hävda min kompetens och kunnighet? Varför ska jag försvara min yrkesskicklighet för att jag är kvinna?
Ibland tänker jag att det är just det jag inte ska behöva göra. Jag ska inte behöva "stå på mig" och "kliva fram", för min plats skall vara självklar.
Jag vill inte behöva jobba mot ett förtryck mot mig och försvara mig mot det, för det vore att berättiga dess existens på något sätt. Jag vill inte behöva motbevisa människors fördomar och människosyn om min yrkesroll nu skall vara så självklar och jämställd.


2012-12-03 @ 15:31:20



Kommentera, beröm, kritisera, tipsa och fundera - och håll en god samtalston!

Alla kommentarer publiceras, men upprepade eller grova kränkningar eller personangrepp leder till borttagande av kommentarer och spärrning av IP-nummer. Jag är ansvarig för allt innehåll på min blogg och vill främja ett gott diskussionsklimat. Detta är en feministisk normkritisk blogg där alla ska känna sig säkra.


Lämna kvar ett ord eller två:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress (publiceras ej):

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback



bloglovin RSS 2.0