Share

Att börja första klass

Idag började lilla J första klass. Jag minns precis hur det var för tolv år sedan, när jag började skolan. Jag hade på mig en blå omlottkjol som jag hade fått på en marknad i Göteborg. På den svarta tavlan i klassrummet hade fröken Karin skrivit:

Välkommen klass 1A

med snirkliga bokstäver och färggranna blommor runt om. Jag hittade den lilla skylten där det stod Sofia, allra längst fram.


Det är klart att jag inser såhär i efterhand att det är lite romantiserat att börja i skolan, men som sjuåring visste jag inte vad romantiserat betydde, och tyckte bara att allt var fantastiskt spännande. Och ärligt talat tycker jag fortfarande att det är lite magiskt. Tänk, ändå! Min lilla, lilla J har börjat skolan. För bara ett par år sedan var du ju en envis liten unge som inte kunde säga R.



All lycka på färden, älskade syster.

/Zäta
Share



Kommentarer



Kommentera, beröm, kritisera, tipsa och fundera - och håll en god samtalston!

Alla kommentarer publiceras, men upprepade eller grova kränkningar eller personangrepp leder till borttagande av kommentarer och spärrning av IP-nummer. Jag är ansvarig för allt innehåll på min blogg och vill främja ett gott diskussionsklimat. Detta är en feministisk normkritisk blogg där alla ska känna sig säkra.


Lämna kvar ett ord eller två:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress (publiceras ej):

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback



bloglovin RSS 2.0