Share

Berlin by day and night

Vi har hittills varit med om mycket bra och lika mycket galet här i Berlin.

Gardagen ägnades at (de har inga an med prickar pa här. Det blir ett ü istället. Ach, Deuschland!) sightseeing i centrum. Vi sag bla muren,  Branderburger gate, stod ovanför bunkern där Hitler tog sitt liv och sag glaskupolen ovanpa regeringsbyggnaden, som symboliserar det tyska folkets rätt till insyn i politiken. Allmänheten hade tillgang till den coola kupolen alla dagar i veckan gratis, och star man uppe i den ser man ned i salen där riksdagen röstar.

Kvällen började med vad vi senare insag var en liter starköl var för H och mig pa hostelets billiga bar. Snart träffade vi ett gäng sköna.... wait for it... svenskar, som hade en barrunda pü G. De var ett udda gäng, med en sminkad hardrockare, en rödharig kille med moderiktiga glasögon, en kille som hette Arnold, en annan som hade längre och blondare har än mig och en söt tjej. De var fran Sthlm och var ett  ar äldre än oss. Fram mot midnatt drog vi och började med att ta U-bahn, S-bahn, whateverbahn sju stationer at fel hall. Snart hittade vi dock rätt och stannade i Kreuzberg. Där lag enligt svenskarna tre fyra barer med mer eller mindre galna inriktningar och namn. Tiki-bar var den första. Helt ärligt ska jag inte pasta att jag minns alla miljöer eller människor, men galet och kul var det hur som helst. Jag tror dock att jag och H ännu en gang infriade fördomarna om de lössläppta svenskarna. Barrundor, hangelrundor... can you spot the differens? 

Den sista baren är dock värd ett extra omnämnande. Taket och väggarna var klädda i rosa fuskpäls, i hörnen stod blinkande lampor tillsammans med en glatt dansande bög, ur högtaklarna srömmade Michael Jacksson och fran taket hängde glittergirlanger. Baren hette kort och gott Bar.

Kvällen avslutades vid femtiden da vi stapplade hemmat, och atminstone undertecknad var fortfarande berusad.

Imorgon ska jag skriva om kyrkorna och Erotikmuseumet vi besökte idag, förnu tarmin datortid slut. Höres, eder egen
 /Z

ShareKommentarerKommentera, beröm, kritisera, tipsa och fundera - och håll en god samtalston!

Alla kommentarer publiceras, men upprepade eller grova kränkningar eller personangrepp leder till borttagande av kommentarer och spärrning av IP-nummer. Jag är ansvarig för allt innehåll på min blogg och vill främja ett gott diskussionsklimat. Detta är en feministisk normkritisk blogg där alla ska känna sig säkra.


Lämna kvar ett ord eller två:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress (publiceras ej):

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackbackbloglovin RSS 2.0