Share

Den enda anledningen till att jag vill ha snopp

Patriarkatets bärare och betydligt mer makt. Högre lön. Tolkningsföreträde. Starkare röst och armar. Värderas högre, både ekonomiskt och intellektuellt. Riskerar inte att bli våldtagen ute på kvällarna. Får rapa och är aldrig för kåt.

Det finns en mängd anledningar till varför det skulle vara bekvämt att vara man, men hittills har jag bara hittat en som verkligen gör mig avundsjuk på personerna med snopp.

De får sjunga i Orphei Drängar.

Jag vill också sjunga fyrstämmiga snapsvisor med mullrande basröst.

Jag och E jobbade som vanligt för OD igår när de hade fest, så kallad lill-OD. Sedan vi var tretton har vi kontinuerligt jobbat för dessa begåvade, akademiska, skojfriska, stela, snälla och skönsjungande män. (Här och här har jag skrivit om när vi jobbade under två Capricer, 2006 och 2007. Åh, snart är det Caprice igen!) De är en speciell stämning hos OD alltså. Numera är vi dessutom "favoritservitriser, så-trevligt-att-ni-är-här-igen-flickor, oumbärliga!, helt otroliga - så hiiimla bra (sagt av en något berusad klubbmästare) och ett naturligt inslag bakom scenen hos OD.

När de nya ODeisterna valdes in under högtidliga former igår, blev både jag och E lite sentimentala.

Åh. Jag också?

/Zäta

ShareKommentarer
Postat av: OD ÄR BÄST

2009-09-14 @ 20:28:42
Postat av: JA! SNART ÄR DET CAPRICE OCH VI SKA HA ASKUL!

2009-09-14 @ 21:50:56Kommentera, beröm, kritisera, tipsa och fundera - och håll en god samtalston!

Alla kommentarer publiceras, men upprepade eller grova kränkningar eller personangrepp leder till borttagande av kommentarer och spärrning av IP-nummer. Jag är ansvarig för allt innehåll på min blogg och vill främja ett gott diskussionsklimat. Detta är en feministisk normkritisk blogg där alla ska känna sig säkra.


Lämna kvar ett ord eller två:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress (publiceras ej):

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackbackbloglovin RSS 2.0