Share

Vi gör väl ett nytt försök då




Den här gången har jag våndats betydligt mer. Borde jag bli läkare ändå? Vågar jag satsa på ett yrke som inte leder till ett självklart jobb? Vill jag plugga i Stockholm? Vad passar mig egentligen?

Men i slutändan var det ändå det här som fick mest plus. Inte allt för långt bort från mitt kontaktnät och mina vänner i Uppsala. Bra både om jag vill ta en dubbel kandidat i genus och journalistik och sedan läsa en master och kanske söka forskarutbildning, och om jag vill gå vidare på journalistspåret. Nära till Moa både om hon fortsätter med kinesiska i Uppsala och IT-media-design-saker i Stockholm. Men framförallt roligt! Kursbeskrivningarna fick mig att vilja slänga mig på tåget direkt.

Jag har som sagt haft en rejäl dos ångest över det här. Jag är lite för bra på att fundera, analysera, och oroa mig nämligen. Men det kanske inte behöver vara så dramatiskt. En kommentar jag fick när jag berättade om DET STORA VALET i fredags mellan två drinkar, var ett lakoniskt: "Ja, det känns väl logiskt?"

/Zäta
Share



Kommentarer
Postat av: Michaela

Välkommen till den hårda världen (är snart journalist). Tänkte bara förvarna att SUs grundkurs inte innehåller så mycket praktisk journalistik utan mer teori, fast det är ju som sagt ryktesvägen.

2011-04-19 @ 22:07:02
URL: http://michaela-s.blogspot.com
Postat av: Linda

Kör på det som känns bäst. Om det visar sig när du börjar att det inte känns rätt så går det ju att kasta om hästen. Men jag tror det viktigaste är att det känns bra, där inne. Läkare tror jag är en utbildning man bara ska ge sig på om man är säker på att det är vad man verkligen vill, oavsett om kallet är att hjälpa människor eller tjäna pengar. Så jag tror på journalistspåret ;)



Kör hårt!

2011-04-19 @ 22:11:17
Postat av: Malin (och Jennie)

Säger samma som Michaela! Jag går Journalistikvetenskap I just nu och det är baaara teori. (Om man inte väljer att engagera sig i skoltidning, tv eller radio såklart!) Dock så är det väldigt hård konkurrens om att komma in året efter (men det skulle du klara alldeles utmärkt, du är ju GRYM!) Vet inte riktigt vad jag ville säga... Men ja. Do it! Jag vill läsa allt du någonsin kommer att skriva :D

2011-04-20 @ 10:56:14
URL: http://letyourknickersdown.blogg.se/
Postat av: hanna

Jag förstår våndan, det kan vara så förvirrande att hitta rätt. Jag var halvvägs genom kulturvetarprogrammet när jag insåg att jag inte ville jobba med kultur, även om det är ett intresse. Har alltid velat jobba i sjukhusmiljö men trott att de utbildningarna var körda för mig som gått samhälle på gymnasiet. Upptäckte sedan att så inte var fallet och nu när jag läst en termin på sjuksköterskeprogrammet så känner jag äntligen att jag hittat helt och hållet rätt! Hoppas du också kan dra den där lättnadens suck snart!

2011-04-20 @ 12:19:27
URL: http://hannamariefiddeli.blogg.se/
Postat av: Lise

Hej! Jag har en bekant som, ja efter att ungefär provat allt, nu som 25-åring kompletterat sina betyg och börjat läsa till läkare i Uppsala denna termin. Så var till freds med dina val, du har all möjlighet att sadla om längs vägen.

Men visst, jag har också tänkt jättemycket på vad som vore "bäst", vad jag borde göra men det betyder ju ingeting om jag om femton år sitter där och gjort allt man ska och inser att jag inte mår bra av det, att det inte är vad jag egentligen vill.

Idag fick jag ett mejl om att jag får komma på intervju till den folkhögskoleutbildningen jag gått och drömt om i 2 år - vilken underbar känsla!

Lycka till :)

2011-04-20 @ 15:46:44
Postat av: Morbror och Kusintjej

Kl:bra skrivet, följ dina drömmar så blir du en stjärna. jag hann inte läsa allt men det jag läste var ballt!:)



T: Det verkar som innehållet i journalistlinjen passade väl in på mind-mapen. Jag kan bara hålla med: "Det verkar ju logiskt" !!

2011-04-20 @ 22:13:23
Postat av: Morbror och Kusintjej

Kl:bra skrivet, följ dina drömmar så blir du en stjärna. jag hann inte läsa allt men det jag läste var ballt!:)



T: Det verkar som innehållet i journalistlinjen passade väl in på mind-mapen. Jag kan bara hålla med: "Det verkar ju logiskt" !!

2011-04-20 @ 22:16:02
Postat av: Cis-mannen

man kanske bör man nischa sig med något utöver skribengtskolning.



och fixa kontakter. Det brukar ju fixa det mesta har jag sett.



Tittar man på mediepersoners twitter och bloggar ser man ju hur otroligt viktigt det är med nätverkande för att skaffa sig jobb

2011-04-21 @ 12:09:31
Postat av: cis-mannen

förresten, det finns väl journalistlnjer med bra praktik!? Har inte Södertörn sådana!? Göteborg!?

2011-04-21 @ 12:10:35
Postat av: lovisa/polichinelle

har du hört paolo roberto prata om feminism? http://youtu.be/CEZ7uta14nw

2011-04-21 @ 18:39:37
URL: http://polichinelle.webblogg.se/



Kommentera, beröm, kritisera, tipsa och fundera - och håll en god samtalston!

Alla kommentarer publiceras, men upprepade eller grova kränkningar eller personangrepp leder till borttagande av kommentarer och spärrning av IP-nummer. Jag är ansvarig för allt innehåll på min blogg och vill främja ett gott diskussionsklimat. Detta är en feministisk normkritisk blogg där alla ska känna sig säkra.


Lämna kvar ett ord eller två:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress (publiceras ej):

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback



bloglovin RSS 2.0