Share

Det är lite ensidigt att bara hata

Hur ofta hör vi inte ordet "näthat"? På nätet kan vi hata fritt, gömda bakom en anonym skärm. Jag läste nyss det här fina inlägget om nätkärlek. Varför talas det så sällan om de många uppriktiga komplimanger, självförtroendet som kommer av hundratals läsare per dag, möjligheten att vara ärlig, gullig och pampig utan att bli kallad pretantiös? Varför finns inte ordet "nätkärlek"?

Näthatet finns. Men jag måste säga såhär efter ett par månaders research att papperstidningarna inte direkt gör saken bättre. De verkar gå efter devisen: Goda nyheter är tråkiga nyheter, hat är mer intressant än kärlek.

Lustigt ändå hur en bloggare kan sammanfatta min uppsats så bra i några meningar, utan att själv vara medveten om det:

Varför skrivs det inte om nätkärleken i tidningarna? Bloggar kritiseras mest som fjantiga dagböcker och anonymt hat. Det är ju så mycket mer.

/Zäta
ShareKommentarer
Postat av: Emma

:-D Kärlek till dig. Spännande med din uppsats, -den vill jag läsa!

2011-01-14 @ 23:12:27
URL: http://emmasofiadedorson.wordpress.com/
Postat av: Klara

Dead is best, eller olika böjningar med samma betydelse, är tidningsvärldens motto... Plats i media får det som är mest intressant att läsa, och ju längre ifrån tabloiderna du kommer, desto mer faktiskt nyttig information (fast givetvis vriden till olika ekonomiska intressenters fördel) kommer du hitta i en publikation... Så internetkärlek är nog långt bort. Kanske i GLÖD eller nåt annat gratis fluffmagasin.Jag tänkte på det häromdagen, när jag läste kommentarerna till ditt inlägg om din c-uppsats (där du visar utdrag), att det inte är konstigt egentligen att det bloggas så mycket av just unga tjejer, angående saker som kanske inte anses vara samhällsnyttiga (och således inte värdiga "riktig" media, till skillnad från... ishockey..?). Bloggar är gratis media med oändlig räckvidd, där man kan marknadsföra sig själv precis hur fan man vill. Att somliga får så mycket uppmärksamhet som de får är ett bevis på att de kanske hade platsat i traditionell media från början, och inte tvärtom (att de inte finns i media bevisar att de som konsumerar det här materialet är fårskallar). Att det är just unga kvinnor som utnyttjar den fria formen av publikation är inte en slump. Eftersom det är gratis och oändligt tillåter det dem att faktiskt testa idéer som tidigare nekats och inte givits plats, och det visar sig fungera.Öuh, jag hade en poäng...Erat utrymme på internet är, till synes, oändligt. Jag förstår att papperstidningen verkar värd att synas i, för att informationen som kommer därifrån kan betraktas mer trovärdig och validerad i allmänhet, men tidningen som vi känner den är så jävla på väg ut, just tack vare bland annat bloggar och annan mikromedia. Åtminstonde i storbritannien visar statestik från mediabolag att löjligt få ungdomar konsumerar nyhetsmedia (som i tv, radio, tidning), men de får ju ändå sin information någonstans ifrån.Kör på internetkärleken och skit i tidningen. De borde väl egentligen göra saker som att kritiskt granska regeringen och hur privatiserade apotek fungerar, och lite annat smått och gott...

2011-01-15 @ 00:06:07Kommentera, beröm, kritisera, tipsa och fundera - och håll en god samtalston!

Alla kommentarer publiceras, men upprepade eller grova kränkningar eller personangrepp leder till borttagande av kommentarer och spärrning av IP-nummer. Jag är ansvarig för allt innehåll på min blogg och vill främja ett gott diskussionsklimat. Detta är en feministisk normkritisk blogg där alla ska känna sig säkra.


Lämna kvar ett ord eller två:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress (publiceras ej):

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackbackbloglovin RSS 2.0