Share

Saknaden och evigheterna

Det är som en kraftig arm som greppar tag om min midja och drar mig bakåt så fort att det suger till i magen. Som precis innan illamåendet av för många shots efter midnatt tar överhanden, när jag fortfarande kan hålla mig från att kräkas, men bara genom att fokusera på en punkt framför mig. Så känns det när saknaden efter dig tar tag i mig.

Åh gud det gör ont att du är så långt borta och att jag inte kan göra något åt det.


Saknaden är konstig. Den ligger liksom på lur. Oftast håller den sig borta och jag längtar istället helt resonabelt till vår nästa videochatt. Ibland smeker den min midja lätt på kvällarna, men det är inte så farligt. Så helt plötsligt mitt på dagen när jag tittar på sommarklänningar och solen dränker hela staden i vårljus greppar saknaden tag i mig. Först verkar den bara tynga mina steg, men i skydd från vårljus och stadsmyller slår den till med sin fulla kraft. Först illamåendet och obehaget som gör att jag vill krypa ut skinnet. Sedan tårar och uppgivna händer i håret. 

Och det hjälper inte ETT JÄVLA DUGG att det "bara är en månad kvar" just då. Det är inte en kort tid om du saknar din flickvän så inälvorna byter plats. När det känns så är en timme en evighet.


Tänk vad många evigheter vi överbryggat för att vara med varandra.

/Zäta
Share



Kommentarer
Postat av: Candy

Fint. Och ja, ibland saknar man så det gör ont. Kan sakna min pojkvän extremt mycket fastän det bara var några dagar sedan vi sågs. En månad måste vara riktigt jobbigt!

2011-05-10 @ 03:06:56
URL: http://www.eye-candy.se
Postat av: Eliz

:( hur än naivt det än må låta men.... kan du inte åka dit och hämta hem'na?! Vara där sista två veckorna av Moas vistelse och åka hem båda två sen... eller är skolan i vägen?

2011-05-10 @ 07:15:12
URL: http://greenstuffonyourfloor.blogg.se/
Postat av: Zäta

Candy: vi är ifrån varandra nästan fyra månader totalt, så det är tufft, men nu är det en måad kvar tills vi ses.



Eliz: Jag ska!!! Jag åker dit i juni och är där de sex sista veckorna!

2011-05-10 @ 09:31:22
URL: http://zettermark.blogg.se/
Postat av: P.

Jag förstår precis hur du känner! Egentligen skulle jag vilja säga att det ordnar sig, då så många andra klarar långdistans under riktigt långa perioder, men jag vet att det inte är direkt tröstande. Kommer snart vara ifrån min kille i åtminstone ett år, kanske fem, bara för att vi råkar vara födda i olika länder och har olika modersmål. Livet är hårt - men snart är det över för er. Var glad för att det var tidsbegränsat och att ni har kvar varandra efteråt!



Ha det så trevligt i Kina förresten! Vilken upplevelse att vara där så länge, och dessutom med någon som kan språket.

2011-05-10 @ 13:19:48
Postat av: H

Hejsan, det här kanske inte har så mycket med saken att göra men jag har en fråga till dig. Vad tycker du om sjalen och hur muslimska kvinnor benämner att dom har på sig sjalen för att inte ses som ett sexuellt objekt?

2011-05-10 @ 22:57:34
URL: http://Haringen.se
Postat av: Eliz

Jasså du ska det!! :D :D vad roligt! Jag åkte till Kina en gång för att vara med en person jag höll väldigt kär. Det blev en väldigt fin resa och upplevelse.

2011-05-11 @ 13:05:59
URL: http://greenstuffonyourfloor.blogg.se/
Postat av: Felicia

Jag känner exakt samma, det är inte i närheten så långt avstånd mellan mig och min flickvän som för er, men ändå fyra timmar. Vilket gör att vi ses varannan helg ungefär. Nu har jag inte sett henne på en vecka, hon kommer hit nästa helg, och jag saknar henne redan sjukt mycket. Bara en dag utan henne är en evighet. Det är verkligen så.

2011-05-21 @ 18:01:17
Postat av: josefin thun

Hej Sofia!



Vad jättefint skrivet! Jag kan relatera 100 % till dina tankar... Min pojkvän och jag har under ett år nu tillbringat flera 2 månaders perioder med en hel atlant mellan oss. Och snart kommer nästa... Däremot ger saknaden ett så oerhört starkt bevis på kärlek, eller hur?

2011-05-23 @ 22:43:11
URL: http://grandeluce.blogspot.com



Kommentera, beröm, kritisera, tipsa och fundera - och håll en god samtalston!

Alla kommentarer publiceras, men upprepade eller grova kränkningar eller personangrepp leder till borttagande av kommentarer och spärrning av IP-nummer. Jag är ansvarig för allt innehåll på min blogg och vill främja ett gott diskussionsklimat. Detta är en feministisk normkritisk blogg där alla ska känna sig säkra.


Lämna kvar ett ord eller två:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress (publiceras ej):

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback



bloglovin RSS 2.0