Share

Öppet brev till alla antifeministiska gnällspikar som tycker att jag skriver om fel saker


Nu ska jag berätta något som verkar vara oändligt svårt er att förstå: När jag började blogga skrev jag inte på ett kontrakt med vare sig Gud, staten, Wollstonecrafts ande eller Feministiskt Initiativs styrelse. Jag skrev faktiskt inte på något kontrakt alls där jag förband mig att BARA ÄGNA MIG ÅT VIKTIGA FRÅGOR OCH VERKLIG JÄMSTÄLLDHET.

Jag är ingen samhällsinstitution. Jag är ingen sjävutnämnd förebild. Jag är inget mäktigt väsen från svunna tider. Jag är en 21-årig tjej som bloggar om saker jag ibland är insatt i, ibland upprörs över, och ibland tycker är lite småskojiga. Bloggen som helhet har ett allvarligt och viktigt mål: Att upplysa om feminism, fördjupa diskussioner, försöka förstå erfarenheter och lyfta fram perspektiv som gärna glöms bort i mainstream-debatten, men varje enskilt inlägg är inte vare sig dödsseriöst eller viktigt. Jag tycker inte heller att Örebro kommuns hjärnsläpp angående porrfilter står högst upp på samhällsagendan att åtgärda, men det betyder inte att jag inte får skriva om det.

Jag får skriva om precis vad jag vill så länge jag håller mig till svensk lag. Bara så att vi är på det klara med det. Okej? Min blogg, mina ämnesval. Passar det inte är det fritt fram att klicka vidare.

Sedan har vi förstås diskussionen om vem som bestämmer vad som är VIKTIGA frågor, men den är så VIKTIG för mig att den förtjänar ett eget, seriöst, inlägg.

/Zäta
Share



Kommentarer
Postat av: The Worrying Kind - Att leva med social fobi, ångest och depression

Jag tycker att din blogg är jättebra, precis som den är. Och man kan ju inte låta bli att ta upp saker, bara för att det finns annat som kanske är "viktigare"... Det ena utesluter väl inte det andra.

2011-11-30 @ 12:31:26
URL: http://theworryingkind.webblogg.se/
Postat av: eliz

Inte för att jag skriver i min egna blogg längre men jag har ju min profilsida på FB. Där får jag tydligen inte heller skriva vad jag vill (inom svensk lag yada yada). Jag har vid mer än ett tillfälle blivit informerad om att det jag skriver om (99% av dessa fall är det jag skrivit om relaterat till feminism/genus) inte är viktigt, eller att Jag Måste Välja Mina Strider. Att jag inte kan förändra allt. Eller Hur Orkar Jag? Har jag ingenting bättre för mig?

Och det gör mig rysligt jävla sur. Att andra människor kommer och talar om för mig vad jag ska lägga krut på och inte. Vad jag får tycka är viktigt och inte. Att skriva vad man vill om, det är ju en rätt vi alla har i västvärlden, rent teoretiskt. Varför skulle det inte gälla oss?

2011-11-30 @ 13:31:20
Postat av: Dennis Tindra Gustafsson

Jag tycker du skriver om skitbra saker. Kom ihåg att för varje gnällspik finns det minst 10 som inte gnäller och som tycker du gör världen till en bättre plats.

2011-11-30 @ 13:55:50
Postat av: Richard

Kör på Zäta! Din blogg är bra!

2011-11-30 @ 18:14:00
Postat av: Monica

Bra sagt!



Jag förstår inte hur de som läser andras bloggar och statusuppdateringar anser att de har företräde i att bestämma vad som skall tas upp!

Att vissa nästan blir personligt förolämpade om någon skriver något som den personen inte anser viktigt eller intressant. Sen också att folk tar sig rätten att vara hur otrevliga de vill i sina kommentarer!

2011-11-30 @ 18:15:21
Postat av: Isabelle Millner

Du är toppen!

2011-12-01 @ 21:53:57
Postat av: .

Tack, ibland vill en bara ryta ifrån, och du gör det så bra.

2011-12-06 @ 12:16:19
URL: http://saknainte.blogspot.com/



Kommentera, beröm, kritisera, tipsa och fundera - och håll en god samtalston!

Alla kommentarer publiceras, men upprepade eller grova kränkningar eller personangrepp leder till borttagande av kommentarer och spärrning av IP-nummer. Jag är ansvarig för allt innehåll på min blogg och vill främja ett gott diskussionsklimat. Detta är en feministisk normkritisk blogg där alla ska känna sig säkra.


Lämna kvar ett ord eller två:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress (publiceras ej):

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback



bloglovin RSS 2.0