Share

Måndagstips

Saker att göra om...


...du gillar feminism, pepp och har ett par tior, tjugor eller femtiolappar över: Sponsra Världens fetaste kortfilm av Skabbteatern!

Vi är jävligt trötta på att feminism över huvud taget betraktas som något fult och gnällkärringaktigt. Om samhället systematiskt ser till att alla kvinnor automatiskt får det sämre, vem ska se till att du får ett värdigt liv? Hur länge tänker du vänta på att någon ska tänka på dig också? 

Feminism handlar om en fucking jävla kamp för de mänskliga rättigheter som du som kvinna inte har. Vi känner inte en enda feminist som tycker att män ska ha det dåligt bara för att kvinnor ska ha det bra. Att det ens finns organisationer som Antifeministiska samfundet är lika absurt och vidrigt som organiserad rasism.

Vi har feta planer för den här filmen, men har inte ett korvöre att finansiera den med. - Skabbteatern...du är hbt och vill att dina erfarenheter ska räknas när EU gör sin största undersökning om hbt-personers villkor, erfarenheter och känslor någonsin: Gör European LGBT Survey!

För att det är viktigt att stödja bra initiativ som dessa, och för att dina perspektiv räknas!

...du vill ha dig ett gott skratt och kanske en liten tankeställare gällande dagens framgångshets mätt i pengar: Läs denna sköna krönika om Vad Rika Personer Måste Sluta Säga

Alltså. Så himla sant.

...du hade tänkt bryta nya akademiska marker till hösten: Inte glömma att anmäla dig på antagning.se!


Ett tips är genusvetenskap. Mycket berikande och intressant ämne har jag hört. Ett annat tips är inte läkarprogrammet om du fortfarande går gymnasiet. Gör något annat ett tag. Chilla. Var tonåring utan att tänka på äckliga sjukdomar, nedkissade sängar och tungt ansvar. Vidga dina vyer. Läs något humantistiskt, jobba på posten, hjälp en tant. Du hinner bli vuxen och seriös, jag lovar.

...du borde plugga inför PR-tenta OCH läsa på om leukemicellers genetiska avvikelser OCH plugga cellulär signalering: Kolla på Top Model cycle 13 ...eller vänta, var det bara jag..?

/Zäta
ShareKommentarer
Postat av: C

läs något humanistiskt, jobba på posten, hjälp en tant? är det inte seriösa och vuxna saker? jag läser humaniora för att det är det roligaste som finns, precis som att jag hoppas att läkarprogrammet är det roligaste du vet om - inte för att du valt det eftersom du borde bli vuxen.ett problem jag haft med mina humaniorakurser är att många tänker "nu tar jag det lugnt och funderar på vad jag verkligen vill göra" samtidigt som därmed utbildningen blir sämre av att grundläggande saker måste förklaras för dessa personer i detalj.mitt tips för gymnasister och alla andra skulle vara att läsa det som de tycker är det roligaste som finns, eller som de tror skulle kunna vara det roligaste som finns.

2012-04-18 @ 22:01:05
Postat av: Zäta

Jag håller med, humaniora är asballt! Det där riktade sig enbart till aspirerande läkarstudenter. Jag tycker att naturvetare ska vidga sina vyer och läsa lite humaniora också. Därmed inte sagt att en bara får göra det!

2012-04-18 @ 22:31:50
URL: http://zettermark.blogg.se/Kommentera, beröm, kritisera, tipsa och fundera - och håll en god samtalston!

Alla kommentarer publiceras, men upprepade eller grova kränkningar eller personangrepp leder till borttagande av kommentarer och spärrning av IP-nummer. Jag är ansvarig för allt innehåll på min blogg och vill främja ett gott diskussionsklimat. Detta är en feministisk normkritisk blogg där alla ska känna sig säkra.


Lämna kvar ett ord eller två:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress (publiceras ej):

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackbackbloglovin RSS 2.0