Share

Jag har skrivit i en bok! (alt. Making the Invisible Girl Visible)

I helgen var jag i Umeå på min första vetenskapliga konferens. Det var typ hur kul som helst. Allså typ det roligaste jag har gjort på evigheter. Å, en sådan nörd jag är.


Det var release-konferens för boken Invisible Girl, en online-antologi om osynliga flickor som vi vill göra synliga. Det finns hur många spännande kapitel, konstverk och vinklar som helst i den, så läs gärna. Här hittar ni den, helt gratis och fri att sprida!


Det var sjukt intressant att prata med forskare och artister från stora delar av världen, som alla delade samma intresse för jämställdhet och flickforskning. Även om det var en ganska speciell typ av konferens, där även artister var inbjudna i ett akademiskt sammanhang, kände jag mig ändå lite som en bäbis.

(föreställ er hur min röst stiger en oktav med varje "eh")

- So where do you teach?
- Eh, no, I'm a student...
- Oh, a PhD student?
- Eh, no...
- A master-student?
- Eh, no, actually my chapter is based on my bachelor theisis...


... och såhär fint blev det i boken:


Mitt kapitel 26, börjar på sidan 215
om ni vill läsa! Det känns helt overkligt att en internationell (säkert liten och redan intresserad publik) nu kan läsa om min studie av bloggande tjejer i Sverige. Galet faktiskt. Och galet att jag fick en massa beröm av professorer och doktorer från världens alla hörn för min korta presentation. Jag trodde jag skulle dö av att hjärtat satt uppe i halsen, men tydligen lät det både sammanhängande och intresseväckande.


TACK

Detta skulle aldrig varit möjligt utan min handledare för C-uppsatsen, Jenny Björklund vid Uppsala universitet. Inte heller utan Warren, Jonas och Tyler som korrläste och rättade engelskan! Mina peppiga och smarta genuskursare ska också ha sin bit av kakan.


Men störst tack ska förstås mina informanter, och alla de grymma bloggande tjejer där ute som fick mig att vilja skriva uppsatsen, ha!


Och Moa. Som tröstade, peppade, lagade mat och bollade idéer under hela resan. Du är bäst.


Såhär fin är Umeälven, såhär ljust är det vid tio-tiden i Umeå, och såhär kul kan det vara med nyfunna forskarvänner från Tjeckien och Kanada! Alena (i mitten) har också skrivit om bloggare (kap. 29), och Tess (till höger) har gjort ett konstverk om hur det är att vara tjej på Internet (kap. 25).

Tihi. Kanske skriver jag ett seriöst inlägg om alla viktiga frågor och tankeställare jag fick under konferensen så småningom, men just nu tänker jag bara vara glad!

/Zäta

Share



Kommentarer
Postat av: Jessica

SHIT VA IMPAD JAG ÄR!! BRA JOOOBBBATTT!!! (det här är typ så coolt att jag dör!)

2012-06-12 @ 16:31:38
URL: http://glitterklittan.wordpress.com/
Postat av: sistergnu

Wow! Gratulerar!

2012-06-12 @ 22:41:51
URL: http://sistergnu.blogspot.com/
Postat av: Helena

Hej!
Jag lyckas inte ladda ner pdf:n :(
Skulle du kunna skicka boken på min mail? Ser fram emot att få läsa den :D

2012-07-04 @ 21:17:13
Postat av: Helena

Hej!
Jag lyckas inte ladda ner pdf:n :(
Skulle du kunna skicka boken på min mail? Ser fram emot att få läsa den :D

2012-07-04 @ 21:17:19
Postat av: Jenny

Grymt! Vad häftigt. Ska jag läsa.

2012-07-10 @ 17:36:45



Kommentera, beröm, kritisera, tipsa och fundera - och håll en god samtalston!

Alla kommentarer publiceras, men upprepade eller grova kränkningar eller personangrepp leder till borttagande av kommentarer och spärrning av IP-nummer. Jag är ansvarig för allt innehåll på min blogg och vill främja ett gott diskussionsklimat. Detta är en feministisk normkritisk blogg där alla ska känna sig säkra.


Lämna kvar ett ord eller två:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress (publiceras ej):

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback



bloglovin RSS 2.0