Share

Du borde vara glad och tacksam!

Folk säger nästan aldrig åt mig att vara glad och tacksam i vanliga fall. Inte när jag fått ett stipendium, kommit in på läkarlinjen, blivit ihop med en snygging. De säger grattis och menar det eller döljer sin avundskjuka väl. Ändå har jag väldigt många saker att vara glad och tacksam för. Definitivt. Men just nu har vi blivit uppsagda.

Att innan terminsstart i en av Sveriges populäraste studentsträder, dit vi nyss har flyttat och inte har något kontaktnät bli uppsagda trots att vi inte gjort något fel eller brutit mot något, typ... suger ganska hårt.

Jag förstår att folk menar väl. Att de vill ge mig perspektiv. Och det är klart att det är värre att någon får cancer, att bli dumpad av sitt livs kärlek, svälta, att inte komma in på sin drömutbildning, att ha en sjuk farmor, inte få uppehållstillstånd, vara i krig eller få ett missfall. Jag vet. Det finns en miljon grejer som är värre än att bli uppsagd från sin lägenhet när det är svårt att hitta en ny.

Men det är sjukt jobbigt att inte ha någonstans att bo. Inte veta var vi kommer vara om en månad, hur vi ska flytta våra grejer, hur långt vi måste pendla. Att vara fullständigt i händerna på folk som bara vill tjäna pengar på en.

Jag tycker inte det är bortskämt att vilja ha grundtryggheten i ett boende. Jag tycker det är en rättighet att ha någonstans att bo. Inte en femmiljonerslägenhet i centrum, men någonstans att sova, läsa, vara.

Jag förstår att ni menar väl, och tro mig när jag säger att jag vet vilken lyckligt lottad person jag är i grund och botten. Livet har varit snällt mot mig, och jag har ofta tagit tillvara på chanser som har givits mig. Jag vet det. Men jag tänker inte vara glad och tacksam för att vi inte har något boende. Jag vägrar. Jag har rätt att vara ledsen över detta, och jag inte kommer bryta ihop helt eller säga att jag har det sämst i världen för det, men jag får vara ledsen.

.Alla borde få vara besvärliga, tråkiga och deppiga då och då.  Vi är inte bara till för att utstråla energi och glädje, där för andras skull. Vi är här för vår egen skull också.

/Zäta

Share



Kommentarer
Postat av: Alice

Tråkigt att höra, det är verkligen en jobbig situation att vara i. Hoppas det löser sig!

2012-06-15 @ 20:24:47
URL: http://theolddays.blogg.se/
Postat av: Lady Dahmer / postpatriarkal feministfitta

Oj, nej det är verkligen ingen trivial sak. För mig är hemmet allt. Skulle jag inte ha nånstans att bo eller t.o.m bo på en plats jag vanstrivs så skulle min livskvalitet sjunka markant. Hemmet är ju tryggheten, platsen man verkligen lägger sitt hjärta och kan återhämta sig från världen.



Hoppas det ordnar sig snart!

2012-06-15 @ 20:50:55
URL: http://ladydahmer.se
Postat av: Tess

Det finns alltid någon som har det värre, men man kan inte hålla på att tänka på det hela tiden. Man har helt rätt i att vara ledsen för saker som händer en, även om det inte gäller de mest hemska sakerna.

2012-06-15 @ 23:00:24
URL: http://highlandertess.blogg.se/
Postat av: Linn

Att ha en plats att bo och förvara sina grejer på är ju en materiell grundförutsättning, maslows behovstrappa och så vidare, inte något att bagatellisera. Hoppas att det löser sig!

2012-06-16 @ 00:18:33
URL: http://labecula.blogg.se/
Postat av: hanna - happy happy fatgirl

Usch jag förstår verkligen den jobbiga känslan. Hoppas och håller tummarna för att det ordnar sig!

2012-06-16 @ 01:25:45
URL: http://hannamariefiddeli.blogg.se/
Postat av: The Worrying Kind - Att leva med social fobi, ångest och depression

Fullt förståeligt att du är ledsen över detta! Vem skulle inte vara det?!



Jag är inte så insatt i vilka regler som gäller, men får man verkligen säga upp hyresgäster utan anledning? Det låter väldigt märkligt. :-S



Hoppas att ni hittar någon annanstans att bo snart...

2012-06-16 @ 07:31:14
URL: http://theworryingkind.webblogg.se/
Postat av: sistergnu

Vad är det för psykopater som tycker att det är en skitsak att inte ha någonstans att bo!? My god. Hoppas det löser sig snabbt.

2012-06-17 @ 15:47:06
URL: http://sistergnu.blogspot.com/
Postat av: Miss Mary

Fy vad surt. Förstår inte hur man kan underskatta vikten av att ha ett ställe att bo på - jag har också kuskat runt mellan tillfälliga och kortvariga boenden och det är verkligen något som påverkar hela ens grundtrygghet!



Antar att det är Lund det gäller och att du då redan har koll på dessa, men skickar dem ändå:



www.bopoolen.nu

www.afb.se

www.lkf.se

Nationerna



Hoppas det löser sig!

2012-06-17 @ 16:43:27
URL: http://mapagaille.wordpress.com
Postat av: ett ritstift i din rumpa

att inte ha ett ställe att bo på och faktiskt kunna kalla sitt hem är verkligen ingen liten grej, och det påverkar ju precis allt annat i ens liv. hoppas ni hittar något!

2012-06-19 @ 00:08:37
URL: http://yllestrumpa.wordpress.com



Kommentera, beröm, kritisera, tipsa och fundera - och håll en god samtalston!

Alla kommentarer publiceras, men upprepade eller grova kränkningar eller personangrepp leder till borttagande av kommentarer och spärrning av IP-nummer. Jag är ansvarig för allt innehåll på min blogg och vill främja ett gott diskussionsklimat. Detta är en feministisk normkritisk blogg där alla ska känna sig säkra.


Lämna kvar ett ord eller två:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress (publiceras ej):

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback



bloglovin RSS 2.0