Share

Photo not removed

Ni vet 33 anledningar som censurerades av facebook, och sedan mirakulöst återuppstod när de fått tillräckligt med kritik? Det var inte en engångsföreteelse. 
 
Oavsett varför 33 anledningar spärrades, så kvarstår faktum att Facebooks policy för stötande material är rent ut sagt... stötande. 
 
 
Okej. Så en bild på en mördad kvinna med blod strömmandes från huvudet och tillhörande sexistiskt uttalande, är inte stötande. Det räknas tydligen inte som " depicting harm to someone". Men kvinnor som ger sina bebisar mat?! ÄCKLIGT.
 
 
Women, Action and the Media har gjort en sammanställning av de bilder som de själva rapporterat och som ändå inte blivit borttagna av Facebook. Nu börjar Facebook plocka bort vissa bilder, men återigen, bara för att de får negativ uppmärksamhet utifrån. Sidan ovan uppdateras kontinuerligt med bilder som fortfarande ligger kvar. Deras policy har inte ändrats. Detta är oacceptabelt. 
 
 
Vi måste fortsätta kampen, fortsätta sprida hur snedvriden Facebooks värdegrund är.
 
Kriget är inte över.
 
/Zäta
 
 
ShareKommentarer
Postat av: Moa

Jag mår på riktigt illa av att se bilderna och tanken på att det inte klassas som opassande.

2013-05-27 @ 21:30:35
Postat av: Tess

Hemska bilder! Och folk ser sådana som humor? Vad är det för fel på folk egentligen? Sista bilden gör mig riktigt ledsen.

2013-05-28 @ 11:30:54
URL: http://highlandertess.blogg.seKommentera, beröm, kritisera, tipsa och fundera - och håll en god samtalston!

Alla kommentarer publiceras, men upprepade eller grova kränkningar eller personangrepp leder till borttagande av kommentarer och spärrning av IP-nummer. Jag är ansvarig för allt innehåll på min blogg och vill främja ett gott diskussionsklimat. Detta är en feministisk normkritisk blogg där alla ska känna sig säkra.


Lämna kvar ett ord eller två:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress (publiceras ej):

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackbackbloglovin RSS 2.0