Share

Hej heterosexualitet! (Om heterosexualitet, introduktion)

Hej heterosexualiteten, och heteronormen. Jag känner att vi har lite att prata om. Massor till och med. 
 
Du är som en minireligion mellan två personer, men som typ alla ändå måste delta i, för dina ritualer och din fanclub är världsomspännande. Och lukrativ. Sex säljer, säger de. Hetreosex(ualitet) säljer, skulle jag vilja säga.
 
Jag behöver göra upp med dig. Jag behöver förstå vissa sidor av dig. Jag behöver kunna relatera till dig utan att vare sig stånga mig blodig vareviga dag eller acceptera alla sketna gamla normer du för med dig. 
 
Så jag tänkte starta en liten bloggserie, och se vart det leder. Den kommer framförallt att cirkulera kring mina erfarenheter, och ska inte tolkas som ett universiellt statement om hur det är att vara hetero/homo/bisexuell.
 
Det ska däremot tolkas som ett statement mot den förbannade "personlig men inte privat!"-hetsen som detta ytliga varumärkesbyggande samhälle matar oss med. Jag tänker inte vara lagom attraktivt personlig, men aldrig obehagligt nära. Jag tänker inte vara lagom alls. 
 
Första delen kommer handla om att vara osäker på sin (hetero)sexualitet.
 
/Zäta
 
ShareKommentarer
Postat av: Linda I

awesome! detta kommer bli läsvärt, ser framemot serien :)

2013-10-21 @ 16:35:25
Postat av: Maria

Åh, det här kan ju bara bli bra! :)

2013-10-21 @ 20:29:49Kommentera, beröm, kritisera, tipsa och fundera - och håll en god samtalston!

Alla kommentarer publiceras, men upprepade eller grova kränkningar eller personangrepp leder till borttagande av kommentarer och spärrning av IP-nummer. Jag är ansvarig för allt innehåll på min blogg och vill främja ett gott diskussionsklimat. Detta är en feministisk normkritisk blogg där alla ska känna sig säkra.


Lämna kvar ett ord eller två:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress (publiceras ej):

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackbackbloglovin RSS 2.0