Share

Att spreta med benen och ha en okänd tant mellan dem ger nya perspektiv

Det är alltid lika absurt att göra en gynundersökning. Jag tycker egentligen inte att det är särskilt obehagligt, eftersom personalen är lika professionell varje gång och jag inte har några kroppsnojor av rang, men absurt är det likväl. Att ligga där i en stol specialdesignad för att det ska vara lätt att komma åt ens könsorgan med en vilt främmande tant som pillar med kalla metallinstrument mellan benen på en, är en i sanning unik upplevelse. Jag brukar faktiskt ha rätt svårt att hålla mig för skratt.

Poängen är dock att detta verkligen ger nya perspektiv på den egna kroppen. Man tänker ju direkt på sex när när man hör ordet könsorgan. Det vanligaste är väl att någons huvud mellan någon annans ben innebär en väldigt sexig, intim och skön situation (förhoppningsvis), men det är inte könsorganet i sig som skapar situationen.  Rent tekniskt innehåller en gynundersökning många av de element som oralsex gör, men det är nog den osexigaste situation man kan befinna sig i.

Det gick verkligen upp för mig där jag låg och spretade med benen, att våra kroppar är vad vi gör dem till. Och att ett könsorgan i sig inte är särskilt sexigt. Det är situationer, stämningar och människor som är sexiga.

Detta leder att jag tycker att:
1. Konventionell porr är trist
2. Det skulle vara helt okej att bli gynekolog

Gynekolog vill jag förstås inte bli för att jag gillar att stirra in i vaginor (har i och för sig aldrig provat) utan för att det verkar vara den roligaste läkarspecialiseringen, av en massa skäl. Man kan jobba med så många olika spännande grejer. Bland annat kvinnofrågor på olika plan, ungdomar, oklara könstillhörigheter, olika aspekter av sexualitet och kanske framförallt förlossningar och liv istället för sjukdom och död. Det låter väl som min grej? För läkare har jag nog antagligen nästan bestämt mig för nu, tror jag. Kanske... typ.

/Zäta

Share



Kommentarer
Postat av: Yours Truly

Oh geez! Jag har mycket att lära av dig. Jag avskyr gynbesök. Stirrar på den där planschen i taket tills jag nästan börjar gråta.

Postat av: Susanne - Mamma till Roky

sv; Tack! :)

Ja, känns dock som om det vore igår man var 15 år och inte riktigt hade bestämt sig för vad man ville göra i livet. :P

2009-11-09 @ 20:18:19
URL: http://ultrapid.blogg.se/
Postat av: Stina

ja ja! jag tror du skulle vara perfekt!

2009-11-09 @ 20:35:28
URL: http://stinablomback.blogg.se/
Postat av: ALICE

din header är vädligt fin, precis om resten av bloggen. :)

2009-11-09 @ 20:48:23
URL: http://ecilaa.blogg.se/
Postat av: Candy

Jag har aldrig varit hos gynekologen. Jag är läskigt rädd för att jag ska flytningar just när jag är där och att de ska tro att det är kåtsaft för att jag blir upphetsad av den obekväma situationen. Usch!



Håller med dig om att det könsorgan inte är särskilt sexiga. Tror egentligen att det är få som tycker det, men att många uttrycker sig väldigt klumpigt kring det. Det är ju själva situationen, personen eller stämningen som är sexig, precis som du skriver. Liksom de attribut man eventuellt använder sig av för att egga varandra.



Jag vet inte exakt vad jag vill arbeta med, men med nåt som har med psykologi att göra tror jag!

2009-11-09 @ 21:46:34
URL: http://eyecandy.devote.se
Postat av: cilla

tack så mycket! om du bara visste hur det värmer:)

2009-11-09 @ 22:17:02
URL: http://sparvagnsbetraktelser.blogg.se/
Postat av: Felicia

Hoho. Min första gynundersökning var en underbart komisk chock! Gynekolog har jag också funderat lite på. Det verkar spännande!

2009-11-10 @ 00:08:18
URL: http://vykorttillminsyster.blogg.se/
Postat av: Vanda

Jag har dock hört skräckhistorier om en bekants moster som fick undersöka våldtagna kvinnors trasiga underliv vilket kanske inte var något större glädjeämne!

2011-02-03 @ 23:31:16



Kommentera, beröm, kritisera, tipsa och fundera - och håll en god samtalston!

Alla kommentarer publiceras, men upprepade eller grova kränkningar eller personangrepp leder till borttagande av kommentarer och spärrning av IP-nummer. Jag är ansvarig för allt innehåll på min blogg och vill främja ett gott diskussionsklimat. Detta är en feministisk normkritisk blogg där alla ska känna sig säkra.


Lämna kvar ett ord eller två:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress (publiceras ej):

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback



bloglovin RSS 2.0