Share

En riktig våldtäktsman

Majoritetssamhället kanske inte tycker att SD brukar säga bra grejer, men det här med att invandrare skulle våldta mer än infödda svenskar är faktiskt allvarligt att de tar upp. Jag har tidigare skrivit om att du som våldtäktsoffer måste uppfylla en rad kriterier för att tas på allvar och för att våldtäkten ska räknas som "en riktig våldtäkt." Till exempel ska du säga nej "ordentligt" genom att skrika och helst kämpa tillbaka med hela din styrka, du ska ha prydliga kläder, inte känna gärningsmannen och gärna ett fast jobb och ljus hy.

Men det finns liknande regler för vem som blir "en riktig våldtäktsman." Dessa "regler" baseras främst på fördomar och gör att svenska, snygga och populära killar inte anses kunna våldta. Bjästa-våldtäkterna är ett hemst och tydligt exempel på detta. En riktig våldtäktsman är istället mörk, fattig och smyger runt i skogspartier.


Det är förstås inte sant. Brottsstatistik visar ofta på en förhöjning av brott i invandrargrupper, men det beror på att fler brott anmäls och framförallt går till domstol när förövaren har utlänsk bakgrund. Vilket i sin tur förstås beror på fördomar som vi hyser mot "det främmande." Det finns också en enorm kolonial exotifiering av färgade mäns sexualitet som promiskiös och okontrollerbar. Varför pratas det alltid om de enorma penisar som mörkhyade män ska besitta, när det i verkligheten skiljer mycket lite mellan personer av olika hudfärgs statistiska penislängd, om inte för att detta påstående förstärker den översexuella stereotypen? Detta är inget vi till vardags tränger djupare in i, men tankesättet finns där som en fond som våra fördomar kan ta fäste i och få dem att verka logiska. Det är därför det är så viktigt att veta vilka maktstrukturer som finns i samhället. Vi måste kunna se igenom dem för att inse vilka åtgärder som verkligen behövs och för att kunna behandla alla människor likvärdigt.

Att begränsa invandringen från utomeuropeiska länder kommer inte att minska våldtäkterna i Sverige. Att satsa på information, tjej- och kvinnojourer, identitetsstärkande åtgärder för unga personer och effektivare polisutredningar skulle kanske kunna bidra till en minskning.


Självklart är det inte okej att utlandsfödda svenskar våldtar. Det är lika illa som när infödda svenskar gör det. Men vi måste komma ihåg att det inte är invandarkillar som våldtar oproportioneligt mycket, det är svenskfödda killar som kommer undan för lätt.

/Zäta
Share



Kommentarer
Postat av: Henrik

Du är ju inte klok! Det stämmer ju inte alls det som du skriver. Det finns ingen sanning alls i att invandrare blir fällda oftare än svenskar. Inte mer än det faktum att de begår fler brott...

2010-08-08 @ 21:01:26
URL: http://backwall.tk
Postat av: Daniel

Vänta nu. Skulle det alltså vara en fördom att anmäla en person som har begått ett brott om den är invandrare?



För övrigt så har ALLA anmälda överfallsvåldtäkter i Norge de senaste åren varit utförda av invandrare. Jag har faktiskt rätt svårt att se att eventuella offer som har råkat ut för en helnorsk gärningsman inte skulle anmäla detta pga av att han just är norsk.

2010-08-08 @ 22:17:19
URL: http://xdc.se
Postat av: Leif D

"Det är förstås inte sant. Brottsstatistik visar ofta på en förhöjning av brott i invandrargrupper, men det beror på att fler brott anmäls och framförallt går till domstol när förövaren har utlänsk bakgrund."



Nej, det gör det inte. Det beror frömst på att man i många andra kultrer har en halt annan kvinnosyn än den traditionellt nordeuropeiska. När folk fr¨n dessa kulturer kommer hit får vi även med deras kultur.

För oss som läser lite annat än svensk förljugen media så kan vi lära oss att samtliga överfallsvåldtäkter i Oslo dom sensate 3 åren begåtts av utomeuropieska invandrare. I Stavanger var den 17 av 18. Främst kurder och afrikaner.

Statiskt är ungefär en svensk man på 10000 våldtäktsman. För irakier är siffran i storleksorningen 1 på 400. Men sådan publiceras naturligtvis inte i svensk media efter som verkligheten inte stämmer med kartan och i sverige så gäller karten.

2010-08-08 @ 23:10:38
Postat av: Zettermark

Jag tycker givetvis inte att kulturer där våldtäkt av kvinnor är tillåtet är eftersträvansvärda på just den punkten. Jag tycker att våldtäkt är fruktansvärt. Men jag är övertygad om att "det är bara invandrare som våldtar" är en grov och missvisande fördom som varken gynnar våldtäktsoffer eller utlandsfödda svenskar.



De flesta våldtäkter begås i nära relationer. Jag kan tänka mig att kvinnor som kommer från länder där våldtäktslagar inte finns och som lever i ett förhållande där våldtäkt är legio, om de flyttar till Sverige och får kännedom om våra lagar, kanske vågar anmäla sina män. Det är ju bara bra i så fall och skulle höja statistiken. Men detta rör sig om en liten potentiell grupp och knappast alla invandrare.



Vad jag ville sätta fingret på är att vi genom att överfokusera på invandrare som ett problem dels smutskastar en grupp människor i onödan och dels osynliggör de svenska männens skuld. Det är möjligt att män från andra kulturer våldtar mer än svenska män. Det är också möjligt att det är tvärtom. Det få vi aldrig veta eftersom våldtäkts-statistiken är bland den osäkraste som finns, som ni kanske förstått om ni lyssnat på nyheterna idag och vad kvinnan från SCB sa. Oavsett fallet bör vi fokusera på hur vi ska minska antalet våldtäkter, och inte generalisera kring människors ursprung.



Daniel, jag tycker att alla våldtäkter ska anmälas, oavsett vem som begått brottet.



Sedan undrar jag i mitt stilla sinne vilken högerradikal/SD-vänlig blogg som länkat mig och bett sina anhängare klaga idag. Lustigt också att det alltid är män som är så himla engagerade i våldtäktsfrågor så fort det handlar om "utlänningar", medan det alltid är kvinnor som driver projekt och stödverksamheter på hemmaplan.

2010-08-08 @ 23:52:44
URL: http://zettermark.blogg.se/
Postat av: Svar på tal.

Feminister är bara en bluff - inför flertal religioner och tvångsgifte - då är ni bara tysta.



Inför ensamstående kvinnor med barn etc så gör ni inte ett dyft. För dessa kvinnor är fattiga och inte intressanta...kan du nämna något som feminister gjort för tredje klassens kvinnor?



Kvinnor har högre betyg och pluggar i allt större utsträckning ändå startar män fler företag...alliansen har gjort det lönsamt med företag - konkurera i offentlig sektor så kan ni ta över hela sverige och spola den offentliga sektorn som ni kommer att känna av som en belastning.



Men nu ska ni få höra en rättvis sanning om denna feministblogg - och jag ska vinkla denna sanning på sådant sätt som hela tiden omskriver vita män i svenska samhället.

"Det anmäls flest våldtäkter mot invandrarmän för att de som blir våldtagna är rasister!!!"

Känn på den sanningen!! Så är det hela tiden för vita svenska män som blir anklagade för något de inte gjort. Totalitära skitideologier.



För det andra i bjästaexemplet är att religioner är oftast fientliga mot kvinnor och homosexuella - religion har varit sådan i vår del av världen de senaste 4000 åren. Vad är problemet? Vad är det som inte fattats efter 4000 år?



http://www.aftonbladet.se/nyheter/article327666.ab



det finns en verklighet man ser - den är sann fastän den kan innehålla sådant man inte vet. sedan finns det verkligheten man tror finns där som är extrapolerad...man tror på ett mörkertal på 15000 våldtäkter men det är inget man vet. Men nu så vet vi att svenska kvinnor gärna blir våldtagna av vita män som de ogärna anmäler men har en förkärlek för att anmäla. Hur stört är detta?? Att man skyller bort våldtäkter? De som inte anmälde visar på den sanna statistiken så att de som våldtar inte behöver åtgärdas!!



Inte ens det man ser och kan ta på är sant...ideologi och propaganda framför allt. Socialism är itne grundat på vetenskap - det har socialismen självt bevisat.



Sedan skriver man itne längre om invandrare oavsett om de är flyktingar eller permanenta invånare för att det kan skapa rasism...däremot skyltar våra tidningar med allt som "vita" gör så att utländska extremister i deras hemländer använder detta som dekadenta tal för att sprida rasisim mot oss...allt har två eller flera sidor...så visst fan finns det rasism...den är riktad mot oss och många invandrare kallar svenskar för rasister fastän det inte är så...invandrare säger till mig att de diskrimineas trots att jag jobbat på flera ställen med minst 7 nationaliteter och helt utan problem...det är inte mitt svenska fel att vissa misslyckas men mig kan de inte skylla på...inte ni kvinnor heller för jag är för rättvisa men inte fan är jag för feminism.



Massor med invandrare tycker illa om svenskar...men jag säger såhär...professorn i skolan har rätt...kvinnor är mycket bättre - så de får lösa alla problem och ta min plats i armen. Tack och hej.

2010-08-09 @ 00:00:57
Postat av: svar på tal

re: Zettermark



Om det finns skillnader i kulturer så ska man veta detta för att lättare kunna förebrygga rån/brott och våldtäkter...eller så satsar man statens resurser på fel personer och blir i så fall ett skattemässigt rån på sina medborgare och ett hål i luften.



Det finns ett program som går ut på att prata med ungdomar i England som tittar på porr och där visade programmet på att förtryckta känslor kan leda tillvåldsyttringar sexuellt...kanske ett spår att gå på i förebyggande syfte. Om hela hjärnan är full av skrot kan det vara svårt att ha energinivåer nog för att upprätthålla moral och god ordning.



Vilka klagar du på angående denna?:

vilken högerradikal/SD-vänlig blogg som länkat mig och bett sina anhängare klaga idag

Har inget parti - fick ingen mail med din blogg utan det fins de som läser nyheter på eget bevåg...fastän denna såsom mycket här redan fulla med sin egna sanning att det egentligen inte spelar någon roll vad som syns och vad som är fiction.



Kan du bevisa att domstolar är rasistiska?? Eller är det ett slag i luften?



Kan du bevisa att kvinnor som anmäler invnadrare är rasister?



Kan feministerna bevisa att om 20000 blir våldtagna varje år - att det är gjort av fler % svenska vita män? Kan ni bevisa att det inte rör sig om en ännu större % invandrare??



Det luktar propaganda lång väg. Men att hitta en liten struntartikel som jag postade förut och dessutom skriven av aftonbladet - i detta tystade förljugna land så var det en riktig sensation...men ändå inte...extrapoleringen visade ju på att det var "rasistiska domstolar" samt att i mörkertalet fler vita våldtäksmän.



Det enda som händer av detta följugna trams och hat mot vita pojkar och män förutom allt annat hat likså - det är att färre kommer att vilja ställa upp att färre känner sig delaktiga i samhället, att färre kommer att ge upp snarare än stå upp för rättigheter...



Det konstiga är att i t.ex Grenoble så har fattiga människor fått sina materiella behov tillfredställda i jämförelse med vad de hade innan...ändå bränner de stan...känn på den du.

2010-08-09 @ 00:19:26
Postat av: Zettermark

Tja, vi kallar tillexempel inte människor för "tredje klassens kvinnor".



Skrev jag någonstans att de som anmäler är rasister? Skrev jag överhuvudtaget om våldtäktoffer i det här inlägget? Självklart är inte den som anmäler en verklig våldtäkt rasist på grund av detta, oavsett hudfärg på gärningsmannen, men det trodde jag var uppenbart.



Det är ett problem att "invandrare" och "svenskar" skiljs på så tydligt, och att detta skapar avoghet inom grupperna mot varandra. Men att det finns invandrare som ogillar svenskar är knappast ett argument för diskriminering.



Ojojoj det gamla lumpen-kortet. Well, I've got news for you: Sverige tog bort den allmänna värnplikten 1 juli i år.

2010-08-09 @ 00:23:12
URL: http://zettermark.blogg.se/
Postat av: Daniel

Jag hittade hit via högerradikala bloggportalen.se! Länkar man till aktuella ämnen som engagerar folk så får man ju besök och kommentarer med =)

2010-08-09 @ 00:28:04
URL: http://xdc.se
Postat av: Zettermark

Jahaa, fungerar bloggportalen.se (som tillhör socialistiska Aftonbladet vilket så såklart vet) för mig nu? Så trevligt! Då förstår jag varför träffarna och kommentarerna fick en skjuts.



Först lite hat och sen en smiley. Tja förutsägbar är ju trist att vara.

2010-08-09 @ 00:33:09
URL: http://zettermark.blogg.se/
Postat av: Daniel

Kritik, inte hat. Det är en väsentlig skillnad där.

2010-08-09 @ 00:57:11
URL: http://xdc.se
Postat av: Svar på tal.

Tja, vi kallar tillexempel inte människor för "tredje klassens kvinnor".



Näe - för dessa peroner skiter feminister totalt i...ni pratar mest om "kvinnliga chefer". Vanliga kvinnor känner sig järnet svikna av feminister...har du inte märkt det?



Jag gav en beskrivning på hur allt vinklas mot vita män genom exemplet med rasistiska våldtäktsoffer...missade du det eller?



Det är ett problem att man inte skiljer på vilka som gör vad och dömer män i helhet för sådant de inte gjort...detta skapar bara mer frustration och mer utanförskap. Jag har inte gett ett enda argument för diskriminering...dock vill jag inte få skit för något jag inte gjort på grund av anklagelser utan bevis om att folk i min kultur gjort något som ingenting pekar på...jag hatar våldtäkter och jag anser att om man inte tar reda på bakgrunden till problemet så kan man heller inte reda ut problemet. Dock finns starka indikeringar på att svenska män i helhet är rätt underrepresenterade...och kom inte med det obevisade rasistkortet...det är det värsta i debatten att mörkertalen och påstående väger starkare än det man verklig vet och kan ta på.



Läs BRÅ 2008...det är där jag fått "underrepresentationen ifrån.



Från BRÅ finns varken Vietnameser Chineser eller Thailändare eller Israeler + vissa andra ej representerade...syd/centralamerikaner låg på 1.5 - svenskar 0.8 medan central och nord afrikaner + folk från mellanöstern hade en representation på 2.2



Kan du förklara detta? Och hur är jag rasist i detta sammanhang? Hur är jag SD i detta sammanhang...deta vet man - kallas fakta...känslor och tycken är något annat.



Så visst fan har jag en åsikt om detta...varför är det så?? Det är en demokratisk fråga man ska ställa sig själv. Man ska ställa frågor i en demokrati. Men feminister och PK och annat stoppar riktiga debatter och blockerar åtgärder och gör raka motsatsen.

Jag vill jättegärna ha hit fler personer från fjärran östern - de pluggar och kämpar och tar chansen. Så dit argument om rasism håller inte. Dock är ju sverige så omvänt...förlåt PK att vi givetvis inte tar in flest invandrare från fjärran östern...då skulle vi ju kunna ha något kallat ett multikulturellt samhälle.



Kan du bevisa din påstådda diskriminering utförd av svenska domstolar? Om inte har du ansvaret...



Att värnplikten avskaffats är katastrof...vad händer i sverige om privata armeér går in i sverige. Folk som är lojala mot pengar är väl mer kapitalistiskt än bonusar till direktörer?? Om gängkrigen trappas upp så har vi ingen polis som kan utföra ett dugligt jobb - men sådant tänker väl inte feminister på??...ni tar det som det kommer - med lumpenkortet.



Känner du till Marco? En politiker från Chile som inte ville få kollektiv bestraffning som utlänningen då det inte är hans grupp som är värst och vill inte ses ner på...som vanligt i sverige...de som gör fel behöver inte ta något ansvar alls...man lägger det på kollektivet.

2010-08-09 @ 00:58:22
Postat av: annahita

hahah, det är så jävla skrattretande att det BARA är män som vildsint ondgör sig över "importerade våldtäktsmän". för er har det aldrig handlat om att värna om kvinnans rättigheter, det är bara så att ni hatar invandrare.



signaturen "svar på tal" verkar ju vara ett riktigt stjärnskott, idel svammel.



poängen är att MÄN VÅLDTAR. 98% av de som misstänks för sexualbrott är män, en förkrossande överrepresentation som alla ni passande nog väljer att ignorera. det handlar om män från alla sociala bakgrunder och om vi nu skulle stoppa invandringen skulle våldtäkterna inte upphöra. det borde ni förstå. sannolikt skulle sexualbrott bli ännu mer lågprioriterat om det bara är sunda svenska män kvar bland gärningsmännen.

2010-08-09 @ 02:27:44
URL: http://whinar.se
Postat av: svar på tal

re: annahita



Kan du räkna eller är du jävligt skrattretande?

9.2 miljoner i sverige - c:a 4.6 miljoner män kanske 3 miljoner då gubbar och pojkar är borträknade.

5500 våldtäkter som man vet om varje år för anmälningar 45% av invandrade eller 2:a generationen.

c:a2.7 miljoner svenska män och 55% av våldtäkterna 300 000 utländska män och 45% av våldtäkterna

Men ta gärna in 5 miljoner invandrare men stäng käften om statistiken håller i sig.



Våldtäkter kommer inte att upphöra men de skulle kanske minska kraftigt. Det handlar inte om att stoppa invandringen vilket jag aldrig påstått men det handlar om att ta in folk som behövs som arbetskraft samt från länder som kan vara en del av ett svenskt samhälle...dit kvalar inte alla. Lite sund integregring som sverige hade efter AVK.



Med andra ord så är det en liten klick av män som våldtar men alla blir kollektiva syndabockar för det...extrapolera för er syftens skull så mycket ni vill.



Staten är också skrattretande då 50-80% av våldtagna får trauman...men finns det någon vård? Nej! Finns det någon polis som lyfter en finger på grund av totalt banalt gammal struktur? Nej! Där är svenskar jämndiskriminerade då man knappt ger svenskar t.ex ptsd och inte vård därefter heller. Polisen som löser 5% av alla brott är även de skrattretande. Det finns mycket i sverige...som ju är fantastiskt...men tack vare debattlösa debatter så kan man heller itne få till en förändring...vänta nu - även svenska debatter är jävligt skrattretande och likaså fantastiska.



Några som inte vill värna kvinnans rättigheter så är det socialdemokraterna som hindrat kvinnor att starta eget och jobba nattskift etc. Men det enda man skäller på är män...er eviga ursäkt...starta lite fler företag i privata sektorn och ta över hela skiten...det vore välkommet. Lite offerroller över det hela? Svårt att konkurrera - lätt att fixa betygen - lättast att gnälla över alla män - gärna om de är svenska.

2010-08-09 @ 05:39:09
Postat av: Nattiz

Jääklar vilka långa kommentarer folk ger, fin blogg =D

2010-08-09 @ 05:53:55
URL: http://naaattiiz.blogg.se/
Postat av: Roger

Nu vet inte jag vart du har fått din information ifrån. Men den källa som du nu fått detta ifrån måste vara aftonbladet eller expressen. Hur kan DU påstå att svenska killar kommer undan för lätt? Du tar bjästavåldtäkten som ett exempel???? Herregud människa. Nej det finns inget samband kring massinvandring och våldtäkter, inte heller dödsskjutningar, värdetransportrån etc etc.. Mångkulturella samhällen ftw eller? Ta bort ögonbindeln och bli mer insatt i NYA Sverige.

2010-08-09 @ 09:34:43
Postat av: Lasse

http://www.dn.se/debatt/kulturarv-ligger-bakom-invandrarnas-brottslighet-1.421859

2010-08-09 @ 09:45:15
Postat av: Dvärghundspossen

Så om man säger att gruppen "män" står för 98 % av alla sexualbrott så är man taskig och skuldbelägger en hel grupp för vad några få gör, men säger man att gruppen "irakier" är överrepresenterad så är det nödvändigt sanningssägande? Weird.

2010-08-09 @ 10:15:29
URL: http://dpossen.blogspot.com
Postat av: KP

Du verkar ju sinnessjuk i dina åsikter!

Slit dig ifrån dataskärmen och ta dig en sväng i den verkliga världen.

2010-08-09 @ 12:08:06
Postat av: SImon

http://www.dn.se/ledare/signerat/en-riktig-valdtaktsman-1.407102



Hittade en DN artikel med exakt samma titel och den sa några intressanta grejer om vilka det är som begår våldtäkterna.

2010-08-09 @ 12:51:00
Postat av: Hilda

Tack för en klok och välskriven blogg, Z! Du formulerar allt så oerhört bra och är en stor inspirationskälla!

2010-08-09 @ 13:48:11
Postat av: Amanda Svalin

Bra skrivet.

http://lilithsvalin.wordpress.com/2010/08/09/bilden-av-en-valdtaktsman/

2010-08-09 @ 14:41:55
URL: http://lilithsvalin.wordpress.com
Postat av: Kalmardamen

Ett bra inlägg!

Tråkigt med vissa inskränkta främlingsfientliga kommentarer.

Usch, jag blir så trött på dom!

2010-08-09 @ 16:57:22
URL: http://kalmardamen.blogg.se/
Postat av: Katrus

Man kan ju undra varför så många män tar illa upp när du säger att det inte bara är invandrade män som våldtar, utan även svenska män. Skulle någon säga till mig att det inte bara är män som våldtar, utan även kvinnor, då skulle jag acceptera det! Jag skulle inte freaka ur som de flesta här ovanför, jag skulle säga "Ja, så är det ju och det är bra att någon tar upp det." Jag vet ju själv att jag inte är en våldtäktskvinna, så jag fattar inte varför alla de (män) här ovanför tar åt sig överhuvudtaget! De verkar tro att man genom att säga att svenska män OCKSÅ våldtar så drar man alla svenska män över en kam. Både invandrade och svenska män våldtar! Det är förjävligt och måste göras något åt!

2010-08-09 @ 17:43:15
Postat av: Svar på tal.

re: Kalmardamen



Om det är såhär här med vad som sker i samhället idag kan vara för att ainvandrare är en marginaliserad grupp.



Det som vem som hellst med en gärna är att man ser utvecklingen och vad som kan hända ifall denna statistik håller i sig samtidigt som invadrarna blir fler...fattar ni då vad som sker och vad folk protesterar.



Börjar tro på tesen att det snrare är rasism mot vita som blir allt tydligare. Sedan har jag klargjort att jag inte vill stoppa invandringen men begränsa vissa grupper som har svårt att ta plats i samhället.



Ni som kvinnor har det bättre än någonsin och jag anser att ni är fyllda med hatisk propaganda mot er själva...alltså mot svenskar som om vår kultur skulle vara rasistisk och ful.



Bra skrivet från newsmill.

http://www.newsmill.se/artikel/2010/08/09/burkautspel-avsl-jar-invandringspolitiskt-haveri



http://www.newsmill.se/artikel/2010/08/09/ledande-nyhetsredaktioner-b-r-skulden-f-r-sds-riksdagsm-jlighet



I dessa länkar beskrivs hur det förhåller sig mellan rasism och invandrare - något jag håller med om.

Det står att invandrare totalt sett bidrar mer än de tär...och då undrar jag över varför inga siffror presenteras i av media eller av politiker...förmodligen för att så inte är fallet.



Ni som skriver allt trams här kanske kan växa upp och ta en vanlig debatt.

2010-08-09 @ 19:02:50
Postat av: Svar på tal.

re: Katrus



Vissa ser ett problem...som kan bli bra mycket värre och och bra mycket tsvårare att hantera...på så sätt är det bra att någon reagerar.



Våldtäkter går nog tyvärr inte att komma ifrån helt - dock så är folk trötta på vad de anser vara en totalt frånvarande debatt om hur det egentligen ligger till.



Visst våldtar svenskar felst gånger - för att vi är i rätt stor majoritet...dock så är den majoriteten underrepresenterad i de flesta brott våldtäkt inklusive.

Invandrare från vissa länder är grovt överrepresenterade och det är dessa jag menar...vad händer när de bra många fler? Jo, med dagens media kommer fler vita män att poesra i helbild. Fler vitpixlade bilder. Det är en nyans av vitt överallt trots att det inte var vitt som gjorde det. Det sprods ett hat och avsky mot vita män som jag anser är oacceptabelt - fegt ut riktigt vidrigt.



Vita män och framförallt vita pojkar är helt utelämnade i detta land. T.ex 90% av alla personrån i Sthlm är invandrargäng som väljer småväxta ensamma vita pojkar som dessutom är något yngre...det har nämnts 1 gång...visas av dessa har blivit rånade 3-4 gånger och det finns inte ens en debatt. Jag tycker inte svenska folket är rasistiska men jag kan definitivt förstå ifall de blir det.



Sverige är extremt fegt halvsocialistiskt land.

2010-08-09 @ 19:09:28
Postat av: Svar på tal.

Rättvisa feministidioter!!! Ni är ett skämt inför varenda kvinna.



http://www.dailymail.co.uk/news/article-1196165/Britain-85-sharia-courts-The-astonishing-spread-Islamic-justice-closed-doors.html



85 shariadomstolar i ENlgnad sedan 80-talet...de är "relativt öppna med att diskrinera kvinnor.

2010-08-10 @ 03:47:53
Postat av: Zettermark

Herr "svar på tal", nu tycker jag att du kan lägga ned. Du övertygar ingen. Solidaritet är inte feghet. Det är medmänsklighet och rättvisa mot svaga grupper.



Det är lite komiskt att du hävdar att vi ska växa upp när det är du som varken kan bygga förståeliga meningar eller stava. Hur var det med språktest för invandrare nu igen..?

2010-08-10 @ 11:25:10
URL: http://zettermark.blogg.se/
Postat av: Jacke

Så som några andra har varit inne på i denna tråd: Hur kommer det sig att rösten höjs från männens sida (med detta utgår jag ifrån att många som har ställt sig negativa till innehållet i bloggen uttalat sig själva som just män) när det handlar om en debatt kring just våldtäktsutövare och kringliggande diskussioner?



Till "Svar på tal":

Apropå att ta en debatt - jag har faktiskt väldigt svårt att förstå exakt VAD det är du menar i dina inlägg (förutom att det är synd om gruppen "vita män/pojkar") Något jag tycker är synd eftersom jag gärna vill höra vad motståndare/opponenter kring frågan har att säga. Men utifrån det jag läst från ditt håll blir det, dessvärre, enbart en obegriplig sörja...

Tack återigen för en skitbra blogg, Z.

2010-08-10 @ 13:01:25
Postat av: Elin I.

Wow, alla hatare på nätet verkar ha hittat hit. När en påläst människa gör så här många människor upprörda har hen sannolikt satt fingret på någonting. Du skriver så bra, keep it up!

2010-08-10 @ 15:29:27
URL: http://dropparfaller.blogspot.com
Postat av: Kim

Jag vet inte vilken värld du lever i men det är kanske dags att se verkligheten som den är.



VARFÖR tror du inte begrepp som hedersmord och gruppvåldtäkter överhuvudtaget knappt fanns på 80-talet? Tror du att det helt enkelt beror på att svenskar helt plötsligt anammat en ökenreligion där man dödar kvinnor för att de inte ska skämma ut släkten? Eller tror du att svenska killar helt plötsligt börjar tycka det är en "innegrej" att gruppknulla (ursäkta ordvalet) en stackars tjej mot hennes vilja?



NEJ! För hela problemet är ett IMPORTERAT PROBLEM! Skyll inte på svenskarna för detta, möjligen då politikerna som skapat Sverige till ett mångkulturellt land.



Visst finns det svenskar som våldtar, och tro det eller ej men detta skrev Sverigedemokraterna om redan i början av 90-talet där vissa i partiet ville gå så långt som tvångskastrering av dessa svenska våldtäktsmän.

2010-08-10 @ 21:39:14
URL: http://www.blomkvistkim.blogspot.com
Postat av: Svar på tal.

Ville med det senaste inlägget utmana rättvisan och solidariteten hos blogginnehavaren.



Med tanke på att det i europa + även Kanada finns kvinnofientliga domstolar...ja, hö...läste rätt, domstolar!!!



Så genom att sprida detta så är jag mer solidariskt mot majoriteten av befolkningen - som kallas kvinnor - än vad hela det feministiska etablissemanget är...



För att hålla mig till bloggen så tror jag att våldtäkterna skulle bli mindre med X antal åtgärder - en av de kan du säkert gissa dig till.

2010-08-11 @ 02:00:36
Postat av: Zettermark

Kim: Tvångskastrering funkar inte. Sverige har redan haft det. Lika många kastrerade återföll i brott som icke-kastrerade. Så glöm.



Seriöst. Gruppvåldtäkt är inget som kommit till Sverige på 80-talet. Hederskulturer är visserligen "importerade", men var Sverige så mycket bättre för 100 år sedan när ensamstående kvinnor slängdes ut på gatan då de blev gravida? Om infödda svenskar har en annan syn på våldtäkt än invandrade så beror det på levnadsförhållanden och samhällsvärderingar - inte någon jäkla skillnad i gener hos människor. Vilket alltså betyder att det (obekräftade) problemet med invandrare som våldtar mer än svenskar borde lösas med integration, inte utvisning.



Svar på tal: Jag försöker tänka att det är svårt att inse när en själv är privilegierad, men du har verkligen väldigt svårt att inse din egen position. Jag har aldrig sagt att det inte finns kvinnofientliga domstolar, jag har tvärtom skrivit flera kritiska inlägg om hur våldtäktsutredningar går till i Sverige. Men att de är kvinnofientliga utesluter inte att de OCKSÅ är främlingsfientliga, vilket jag skrev om här.



Katrus, kalmardamen, Elin, Hilda och Amanda: Tack och bra sagt!

2010-08-11 @ 09:42:58
URL: http://zettermark.blogg.se/
Postat av: Elin

störda kommentarer vissa lämnat!

2010-08-12 @ 16:40:42
Postat av: josefin

Är lite chockad över att ett något så relativt självskrivet kan röra upp så mycket agg. Och inte mer än lite förbannad när en som kvinna blir anklagad för att sabotera för sig själv och sina medkvinnor bara för att man inte köper det gravt förenklande "alla våldtäkter begås av invandrare"

2010-08-16 @ 18:49:57
URL: http://kollektivetunderlivet.wordpress.com



Kommentera, beröm, kritisera, tipsa och fundera - och håll en god samtalston!

Alla kommentarer publiceras, men upprepade eller grova kränkningar eller personangrepp leder till borttagande av kommentarer och spärrning av IP-nummer. Jag är ansvarig för allt innehåll på min blogg och vill främja ett gott diskussionsklimat. Detta är en feministisk normkritisk blogg där alla ska känna sig säkra.


Lämna kvar ett ord eller två:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress (publiceras ej):

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback



bloglovin RSS 2.0