Share

Saker som gör mig glad på bussen

Jag har alltid gillat att iaktta folk. Jag märkte rätt snart att stirrande inte uppskattades, men att lyssna och ta in vad andra håller på med lite diskret på bussen är fortfarande väldigt intressant tycker jag.

Häromdagen satt jag snett bakom en femårig kille och hans mamma. Han försökte trycka på knappen fast han inte fick, frågade vad gröt heter på engelska och var allmänt glad och busig. Sedan började han slå sin mamma sådär som barn kan få för sig att göra, varpå hon säger: Nej. Jag vill inte att du gör så. Det här är min kropp som jag bestämmer över, och mamma säger nej.

Jag blev så glad! En kille som redan i femårsåldern får lära sig sådant kommer inte att tafsa på sina kompisar i mellanstadiet eller kyssa alldeles för fulla tjejer på fester i högstadiet. Han kommer att förstå skillnaden mellan mina önskningar och dina rättigheter.


Sånt gör mig glad.

/Zäta
Share



Kommentarer
Postat av: Quat

:D

2010-12-21 @ 23:06:36



Kommentera, beröm, kritisera, tipsa och fundera - och håll en god samtalston!

Alla kommentarer publiceras, men upprepade eller grova kränkningar eller personangrepp leder till borttagande av kommentarer och spärrning av IP-nummer. Jag är ansvarig för allt innehåll på min blogg och vill främja ett gott diskussionsklimat. Detta är en feministisk normkritisk blogg där alla ska känna sig säkra.


Lämna kvar ett ord eller två:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress (publiceras ej):

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback



bloglovin RSS 2.0