Share

Storleken på våra monarkers magar och andra viktiga frågor

Det här med Viktorias "bäbisbula" gör mig lite förbannad. Kan pressen kanske försöka minnas att vi pratar om samma brud som hade svåra ätstörningar i flera år? Kan folk intressera sig mer för Nobelpristagarnas insatser än storleken på våra monarkers magar? Tydligen inte.

Moget.

Jag läste i en skvallerbilaga härom veckan att Heidi Montage måste vara gravid, för hon hade gått på fest i en tajt klänning och det hade synts en liten bula på magen. "Hon hade aldrig burit en sådan tajt klänning om hon bara varit lite uppsvullen kring magen."

Vad är det för sjuk bild att förmedla - varje gång en kvinna i fertil ålder inte har en plankplatt mage är hon gravid?! Jag har en bula på min mage när jag står rakt upp och ned och jag har ett BMI runt 17. Det kallas typ inälvor, underhudsfett och sundhet.

Nu är det förstås mycket möjligt att Vickan är gravid, men i så fall kommer jag vänta med att gratulera och spekulera tills hon meddelar det själv. Galenskaper.

En bula på magen är inte att vara gravid - det är att vara mänsklig.

/Zäta

PS. Fyllebloggande är en dålig idé, men skam-cencur är faktiskt en ännu sämre idé, så det föregående inlägg får stå kvar i oförändrat skick.
Share



Kommentarer
Postat av: Sofia i London

ja, puckat skrivet av dem. Har oxå en bula på magen fast jag har ett bmi på 17. O andra sidan ska man nog inte ha de största förväntingarna när man läser skvallerblaskor

2010-12-11 @ 20:18:33
URL: http://sophedeluxe.devote.se
Postat av: fanny

Herregud. Jag blir galen. Det lustiga är att samma tidningar langar feta whinet när nån bantar också. Det enda som är okej är att träna yoga fem timmar om dag och bara äta efter sin personlighetstyp.

2010-12-12 @ 00:50:08
URL: http://arsinoe.se
Postat av: Dvärghundspossen

Tänkte precis samma sak. Bula och bula, det var ju typ ingenting. Det enda den magen bevisar är att hon inte är super-duper-deffad, och hur många människor är det?

När det gäller kändis-tjejer verkar det finnas ett extremt smalt spann som dom måste hålla sej inom... typ storlek 36 i kläder. 34, då är det ANOREXIA FY NU HAR BANTNINGEN GÅTT FÖR LÅNGT och är det 38 då är det USCH VAD FET ELLER ÄR HON KANSKE GRAVID?

2010-12-13 @ 21:52:43
URL: http://dpossen.blogspot.com
Postat av: Zettermark

Haha, det är så jäkla sant! Folk verkar inte fatta att BENSTOMMEN och LÄNGDEN och ÄMNESOMSÄTTNINGEN varierar! Jag skulle typ få smälla i mig mat och må skitdåligt om jag skulle uppnå srl 36, medan nån som är 175 och har en rejäl benstomme och har tränat hela livet skulle behöva svälta sig för att nå samma sak - trots att vi är bra precis som vi är. SICK.

2010-12-14 @ 11:00:55
Postat av: henke

Gränsen för undervikt går väl vid 18.5, doktorn ordinerar nachotallrikar och öl!

Helt rätt att låta fylleblogg ligga kvar, censur är för mesar

2010-12-14 @ 13:31:40
Postat av: Zettermark

18 för unga tjejer faktiskt ;) Nejmen det är ju det som är poängen - att jag har en bula på magen och är helt sund (asså visst borde jag träna, men rent viktmässigt är det ingen fara) Jag är en spädis, men jag har lite fett där det ska va!

2010-12-14 @ 23:24:02
URL: http://zettermark.blogg.se/
Postat av: Skrotmamman Skrotar Vidare

PRECIS min tanke när jag såg rubrikerna första gången. Tjejen har varit svårt sjuk i ätstörningar (mkt pga all press på henne) och varför då spekulera i det?



De tog en liten paus (iaf vad jag såg) när det var terrorattack i Sthlm, då kom det i skymundan. Själv har jag bloggat om det innan, när grannlandet fick sina kungliga tvillingar.



OM hon är gravid är det "fritt fram". Då stjäl man inte rampljus från de kungliga grannarna. Sjukt men sant.

Dessutom tror jag att de offentliggör det när det är mer än halva tiden gången (pga riskerna) dvs att de säger något när det är ca 4 månader kvar.

2011-01-10 @ 20:33:22
URL: http://skrotmamman.blogg.se/



Kommentera, beröm, kritisera, tipsa och fundera - och håll en god samtalston!

Alla kommentarer publiceras, men upprepade eller grova kränkningar eller personangrepp leder till borttagande av kommentarer och spärrning av IP-nummer. Jag är ansvarig för allt innehåll på min blogg och vill främja ett gott diskussionsklimat. Detta är en feministisk normkritisk blogg där alla ska känna sig säkra.


Lämna kvar ett ord eller två:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress (publiceras ej):

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback



bloglovin RSS 2.0