Share

Bra sagt om rötägg och andra trångsynta personer

Ibland kan det kännas rätt ensamt på den här sidan rättvisan, men det är såklart en villfarelse. Det finns otaliga människor där ute som kämpar i motvind för att uppmärkssamma andra på orättvisor och försöka göra något åt dem. Det handlar också om vilka vi väljer att lyssna på. Just idag tänkte jag att ni skulle få lyssna på vad mina smått fantastiska kursare sagt de senaste dagarna:


J: Alltså... jag blir fan ledsen på riktigt när jag ser hur folk uttrycker sig och verkligen BLUNDAR inför könsmaktsordningen och kallar det för "dravel, phåitt, tjat" m.m. Det verkligen skär i hjärtat när jag inser att så många "vanliga människor" tycker att det är helt ok med förtryck. På nåt vis känns det som att man befinner sig i 30-talets Tyskland/inside the Matrix ibland.

A: Det är lätt att inte se sina egna privilegier och dessutom fördelaktigt.

M: Rötägg är som könssjukdomar. Sprider sig som löpeld och finns fan överallt. detta borde ju typ en statligt finansierad organisation ta tag i. Klamydia kanske reproducerar sig. Men inte fan sysslar den med barnuppfostran. ta tag i packet!

/
Zäta


PS. Jag insåg att jag redan skrivit ett inlägg om nedsättande kommentarer och fördomar kring feminister. För nya bloggläsare finns det här.
Share



Kommentarer
Postat av: Felicia

Hahah! Jag blir också så trött på folk som marginaliserar förtryck och problem. Och detta är ett väldigt tydligt problem just när det gäller jämställdhetsfrågan. Jag vet inte hur många diskussioner jag haft med min pojkvänn, hur många gånger jag blivit frustrerad och på gränsen till arg, för just jämställdhetsproblemet ses inte som ett problem hos större delen av befolkningen. Det är ju sånt som radikala"feminist kärringar" som Gudrun Skyman och Tiina Rosenberg sysslar med och de menar ju att män är svin och bla, bla, bla, bla. Och så handlar diskussionen helt plötsligt om något helt annat än det som är relevant och jag orkar bara inte tänka på det för det gör mig arg. Snälla politiker eller myndigheter och skolor och människor LÄS PÅ ER och UNDERVISA på ett korrekt sätt. Sitt inte och uttryck era subjektiva åsikter jämt om saker ni inte kan ett dugg om, sitt inte och LJUG och MARGINALISERA. Jämstäldhetsfrågan är väl lika mycket ett problem som allt annat i samhället, förtjänar det då inte lika mycket uppmärksamhet och värdig debatt som andra frågor? Eller nej, just det, det rör ju bara den hälften utan snopp!



Sv: Det låter som ett ordentligt firande! Och kul att du ska fortsätta, jag kanske gör det lite längra fram. Nu ska jag läsa litteraturvetenskap på heltid. Men jag kommer definitivt fortsätta intressera mig, jag ska faktiskt försöka vara aktiv i just den frågan.

2010-01-17 @ 17:16:22
URL: http://vykorttillminsyster.blogg.se/
Postat av: elin-alice

vad fint med lite intelligenta människor. mer uppmärksamhet åt dem! och det äldre inlägget du länkar till är ju alldeles fantastiskt. heja dig!



re: jag tycker att din blogg verkar vara en mathilda med 'th'. kanske för att om man uttalar th-ljudet på lite knagglig engelska med nåt slags brytning, så blir det ju lite som ett zäta-ljud. ungefär.

2010-01-17 @ 23:47:45
URL: http://medmiranda.blogg.se/
Postat av: Sandra

Du skriver och tänker väldigt klokt!



Har du tips på bra sidor/länkar/texter om feminism som du gillar? Basfakta/intressanta frågeställningar mm. Du har säkert redan listat detta någonstanns, men jag kan ej finna detta.



/S

2010-01-19 @ 17:07:50



Kommentera, beröm, kritisera, tipsa och fundera - och håll en god samtalston!

Alla kommentarer publiceras, men upprepade eller grova kränkningar eller personangrepp leder till borttagande av kommentarer och spärrning av IP-nummer. Jag är ansvarig för allt innehåll på min blogg och vill främja ett gott diskussionsklimat. Detta är en feministisk normkritisk blogg där alla ska känna sig säkra.


Lämna kvar ett ord eller två:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress (publiceras ej):

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback



bloglovin RSS 2.0