Share

Tänk om min dag fick se ut såhär

Idag ska jag avsluta min fruktade hemtenta på 13 sidor. Det kommer att bli tråkigt, ensamt och segdraget. Men tänk, tänk om min dag fick se ut såhär istället...

Du plingar på och jag öppnar, fortfarande nyvaket rosig om kinderna och tilltrasslad i håret. Jag frågar försiktigt om du inte vill krypa ned i den varma sängen en liten stund till med mig, för jag måste fånga några drömpuffar till. Efter sjutton minuter och lika många pussar springer vi till köket och får ett infall som resulterar i världens godaste scones med ost och marmelad. Vi pratar om rimfrost och bloggar och dricker minst tre koppar te eftersom det blir så gott när du brygger te. Tillslut får en sista kopp följa med tillbaka till mitt rum. Där sätter jag mig ned vid skrivbordet och knappar ihärdigt på datorn, för orden bara flyter fram när du är i närheten, och du sitter i min säng med din svalnande kopp te och läser, sådär långsamt och eftertänksamt som bara du gör, i
Berättelsen om Pi. Emellanåt tassar jag fram och kysser dig på kinden. Du drar ned mig i knät och vi tumlar runt i sängen, för en stund alldeles ovetandes om tentafrågor och flyttkartonger.

Vi promenerar hand i hand till ICA och köper alla de godaste pajingredienserna för mammas pengar. Du knådar och hackar och jag skriver och nynnar. Det blir världens godaste paj. Efter maten sätter du dig bredvid mig och kommer med några förslag på vad jag borde ta upp i tentan. Jag knappar på datorn en stund till och kan förstås inte låta bli att blogga också. Du bläddrar intresserat i mina böcker och skrattar snällt åt mina högljudda suckar. Tillsist blir jag färdig och vi firar med att äta upp allt tentagodis på rekordtid.

Klockan är bara åtta och vi har nästan osannolikt många timmar kvar av den här kalla Januaridagen bara för oss och sådant vi vill göra. Så vi knölar ihop oss i soffan och luktar försiktigt på varandras hår. Vi läser högt ur manifest och böcker som påverkat oss. Vi skrattar åt pruttar på magen och galna anti-feminister. Vi planerar en sommar som ännu är för avlägsen för att störas av verkliga krav. Vi pussas minst sjutton pussar till och somnar tillsist alldeles intrasslade i varandras lemmar och tankar.



Det vore något det.

/Zäta
Share



Kommentarer
Postat av: Felicia

Sv: Ja, haha, jag kanske till och med kan göra förtjänst genom att sälja den som antikvitet!



Usch, jag är inne i slutfasen på vår tenta nu och har kört fast rejält. Har ni läst Irigaray?

2010-01-14 @ 18:15:53
URL: http://vykorttillminsyster.blogg.se/



Kommentera, beröm, kritisera, tipsa och fundera - och håll en god samtalston!

Alla kommentarer publiceras, men upprepade eller grova kränkningar eller personangrepp leder till borttagande av kommentarer och spärrning av IP-nummer. Jag är ansvarig för allt innehåll på min blogg och vill främja ett gott diskussionsklimat. Detta är en feministisk normkritisk blogg där alla ska känna sig säkra.


Lämna kvar ett ord eller två:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress (publiceras ej):

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback



bloglovin RSS 2.0