Share

För Sverige i tiden?

Jag tycker att "Alla vi som tycker att Daniels mamma ska lämna över Daniel på bröllopet"
är en strålande facebook-grupp.

Hela Bröllopet-debatten gör mig knollrig. Bara att det kallas Bröllopet i bestämd form och med stort B och att det säljs brurkar, handdukar, kort och mat med gulddekor i Den Officiella Bröllopsseriern. Sedan blir jag förbannad på kyrkan som utger sig för att ha någon slags feministisk agenda där de propsar för att den svenska kyrkan minsann alltid stått för jämlikhet, vilket enbart och endast resulterar i att slentrian-feministerna (de som som tycker att lika lön är viktigt och att tjejer ska stå på sig, men inte direkt kommer rösta på F! eller ta en diskussion med sin lärare om taltid eller sexistiska skämt. Det vill säga en stor och viktig del av landets befolkning) vänder sig mot kyrkan och säger att det feministiska är att Viktoria ska välja själv. Och missar hela poängen med bakomliggande symbolik och Viktorias viktiga roll som förebild och representant för Sverige.

Jag tycker också att Viktoria borde få välja själv, men det beror på att jag tycker att hon inte borde vara vår blivande monark, eftersom monarki suger. Och som privatperson får du göra vad sjutton du vill. För dina egna pengar.

Men ska du nu gifta dig för mina pengar får du för bövelen ta och göra det utan pissa på halva befolkningens myndighet.

/Zäta
Share



Kommentarer
Postat av: Mia

Tack! för att du uttrycker i ord det som jag tänker, känner och ser men som jag inte riktigt kan formulera i ord.

2010-05-27 @ 07:36:39



Kommentera, beröm, kritisera, tipsa och fundera - och håll en god samtalston!

Alla kommentarer publiceras, men upprepade eller grova kränkningar eller personangrepp leder till borttagande av kommentarer och spärrning av IP-nummer. Jag är ansvarig för allt innehåll på min blogg och vill främja ett gott diskussionsklimat. Detta är en feministisk normkritisk blogg där alla ska känna sig säkra.


Lämna kvar ett ord eller två:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress (publiceras ej):

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback



bloglovin RSS 2.0