Share

Slutwalk!

Jag ska ut i till ett slott i skogen med en del av släkten hela helgen, men om jag inte gjorde det skulle jag definitivt gå på det här:FRESHEST i samarbete med FEMINISTISKT INITIATIV och KULTURHUSET, Stockholm:


"SOCIETY TEACHES "DON'T GET RAPED" RATHER THAN "DON'T RAPE""

http://slutwalkstockholm.blogspot.com/

----


ÄNTLIGEN HAR SLUTWALK KOMMIT TILL SVERIGE!

S L U T W A L K S T O C K H O L M

Från fördomsfullhet - mot medvetenhet

Lördagen den 4 juni samlas vi för att göra ett gemensamt, enat uttalande. Vi välkomnar alla som anser att rådande attityder till varför sexuella övergrepp inträffar behöver ändras på. Vi vill flytta fokus från offret till förövaren. Vi vill få igång en diskussion. Diskussionen ska inte handla om hur man undviker sexuella övergrepp utan om hur vi kan ändra våra värderingar och förhållningssätt så att färre personer blir förövare.

Det handlar inte bara om att demonstrera för att påpeka allas rätt till sitt eget livsutrymme utan även för rätten att slippa fördömande frågor från vårdpersonal, blickar från kollegor eller omtänksamma men stigmatiserande påståenden från familj och vänner.

Oavsett om du är Slampa eller allierad – Kom, gå, rulla och ropa med oss!

Vi samlas på Mynttorget kl 15:00 för att tillsammans gå till Sergels torg via Slottskajen, Strömbron, Kungsträdgårdsgatan och Hamngatan.

Skulden är förövarens, inte offrets.

//SlutWalk Stockholm

slutwalkstockholm@gmail.com
Polisen ska inte varna kvinnor för att gå ute ensamma, polisen ska gå ute själva för att förhindra brott. Det är inte tjejer som är skyldiga att undvika brott, utan alla som är skyldiga att inte begå några.

Slamp-diskussionen är förstås inte entydlig, och den här artikeln problematiserar det rasifierade aspekten av ordet på att bra sätt.

Vi hoppas att marschen ger upphov till många bra inlägg och ett synliggörande av det skuldbeläggande av offret som pågår!

/Zäta
ShareKommentarer
Postat av: Maria

Bra länk som problematiserar slutwalk på ett viktigt sätt! (Ännu mer intressant blev det när den ledde vidare till Stop Street Harassment-rörelsen.)Här finns en kritik av slutwalk (på svenska) ur annat perspektiv: http://www.kvinnofronten.nu/Nyhetsbrev/ultimata-slampan.php

2011-06-04 @ 02:33:07Kommentera, beröm, kritisera, tipsa och fundera - och håll en god samtalston!

Alla kommentarer publiceras, men upprepade eller grova kränkningar eller personangrepp leder till borttagande av kommentarer och spärrning av IP-nummer. Jag är ansvarig för allt innehåll på min blogg och vill främja ett gott diskussionsklimat. Detta är en feministisk normkritisk blogg där alla ska känna sig säkra.


Lämna kvar ett ord eller två:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress (publiceras ej):

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackbackbloglovin RSS 2.0