Share

Fienden


Denna fantastiska bild hittade jag på en av mina favoritbloggar: http://sexisnottheenemy.tumblr.com

Det är en sexpositiv, queervänlig och allmänt härlig bild- och citatblogg på tema sex, kön och sexualitet. (Alltså inget du bör öppna på jobbet eller på familjens dator, därav att jag inte har någon direktlänk som kan råka bli klickad på.) Det finns mycket som är snedvridet kring dessa frågor här i världen, men sex i sig är definitivt inte fienden!

/Zäta
Share



Kommentarer
Postat av: Dvärghundspossen

Fast skönhet är väl inte heller fienden. Däremot tycker jag det är viktigt att inse att alla skönhetsideal (det gäller ALLA, även subkulturella ideal som säger att man ska ha håriga ben, dreads och piercings för att duga) kommer nånstans ifrån, och att dom är skapade av olika (sub)kulturer.

2011-05-28 @ 12:15:20
URL: http://dpossen.blogspot.com
Postat av: Moa

Nej, skönhet är inte fienden, men att ändra på sin kropp för att anses acceptabel är ett gissel...



Att inlägget heter "Fienden" är väl för att anspelar på bloggen där bilden hittades (som heter "sex is not the enemy")

2011-05-28 @ 16:45:10
Postat av: Dvärghundspossen

Ortodoxa sikher anser ju att man inte ska ändra på sitt utseende, utan vara nöjd med sej själv så som Gud har skapat en. Alltså har alla jättelångt hår, männen har jättestort skägg osv.

Går vi utanför gruppen "renlära sikher" så ändrar ju alla på sin kropp. Även tjejer som varken rakar armar eller ben brukar ju t ex klippa håret ibland, bara en sån sak.



Visst, om man poängterar "to be deemed acceptable" och att känna nån sorts press på sej utifrån att göra det ena eller andra med kroppen så är jag med... Men man kan inte säga att det skulle vara problematiskt I SEJ att ändra på sitt naturliga utseende, för det gör vi allihop.

2011-05-28 @ 20:43:03
URL: http://dpossen.blogspot.com
Postat av: Moa

Absolut där håller jag helt med dig, jag älskar att jag (äntligen) ändrar på mitt utseende eftersom att jag känner mig snyggare och mår bättre (trots att jag avsäger mig stora delar av min respektabilitet). Jag hade snarare problemet förr att jag hade en enorm press på mig att jag absolut INTE skulle ändra på en massa saker, eftersom att det för vissa (läs killar) är fåfänga och onödigt.

2011-05-29 @ 17:36:34
Postat av: Katrus

På tal om detta: http://gillettevenus.se/sv_SE/tips_and_faqs/new_shavers/index.jsp

2011-05-30 @ 18:38:09



Kommentera, beröm, kritisera, tipsa och fundera - och håll en god samtalston!

Alla kommentarer publiceras, men upprepade eller grova kränkningar eller personangrepp leder till borttagande av kommentarer och spärrning av IP-nummer. Jag är ansvarig för allt innehåll på min blogg och vill främja ett gott diskussionsklimat. Detta är en feministisk normkritisk blogg där alla ska känna sig säkra.


Lämna kvar ett ord eller två:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress (publiceras ej):

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback



bloglovin RSS 2.0