Share

Dåliga flickor och duktiga flickor och vi

Duktiga flickor får högsta betyg i allt, precis som jag. Dåliga flickor bryter mot samhällets konventioner, precis som jag. Duktiga flickor pratar initierat med vuxna, precis som jag. Dåliga flickor är alldeles för privata i offentligheten, precis som jag. Duktiga flickor gör något konstruktivt av motgångar och har stora mål, precis som jag. Dåliga flickor skriver ut sin ångest och trassliga funderingar på bloggar och papper, precis som jag. Duktiga flickor är alltid välklädda och aldrig vulgära, precis som jag. Dåliga flickor lever ut sin sexualitet och flirtar för mycket, precis som jag.

Betyder det att jag är både duktig och dålig? Å, vad dessa kategoriseringar är tröttsamma. Tröttsamma och ytterst begränsande.

Som att allt det jag är skulle kunna sorteras in i ett av två fack. Som att min existens inte bevisar att dessa fack inte fungerar. Som att flickigheten i mig och dig och alla andra inte spränger sönder dem i småbitar. Jag är allt och mittimellan. Jag står utanför och innanför och bestämmer själv. Jag gör det dåliga duktigt och det duktiga dåligt.


Precis som du. Precis som alla flickor.


/Zäta
ShareKommentarer
Postat av: den rabiata orakade flat-feministen Fanny

Madonnan och horan i nytappning är ju vad det är. Sjukt att det har lyckts leva kvar.

2011-10-11 @ 01:10:56
URL: http://arsinoe.seKommentera, beröm, kritisera, tipsa och fundera - och håll en god samtalston!

Alla kommentarer publiceras, men upprepade eller grova kränkningar eller personangrepp leder till borttagande av kommentarer och spärrning av IP-nummer. Jag är ansvarig för allt innehåll på min blogg och vill främja ett gott diskussionsklimat. Detta är en feministisk normkritisk blogg där alla ska känna sig säkra.


Lämna kvar ett ord eller två:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress (publiceras ej):

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackbackbloglovin RSS 2.0