Share

Inte nog med att ni ska rösta, ni ska komma också!

"dom senaste åren så har saker och ting förändrats markant..
vilket har resulterat i att kvinnor inte längre är nöjda med att få rösta, utan ni ska få komma också.."
- En singelkilles bekännelser

 

(Först ut en varning. Detta inlägg är inte på någon hög intellektuell nivå. För det första förtjänar analysobjektet inte det, för andra finner jag det besvärligt att skiva fint när jag är förbannad. Så. Ned i skiten.)

 

NÄ. Är det sant?! Får kvinnor ha sex för att de tycker om det? Har de rätt att komma trots frånvaro av sperma?

Förutom att vara uppenbart kvinnoförnedrande, verkar han inte ha någon vidare koll. "dom senaste åren.." Kvinnor fick rösträtt 1921.

Det värsta är som sagt "singelkillens" egna åsikter, där vi tydligen bör "vara nöjda med att få rösta", vara nöjda med en självklarthet och därefter hålla käft och ge mannen vad han vill ha, men komentarerna han får är också intressanta. Inlägget "den perfekta kvinnan":

den perfekta kvinnan är 178 cm lång..
24 år gammal..
måtten är:
byst: 87
midja: 61
höft: 90

hon har långt mörkt lockigt hår..
stora bruna ögon
en mun som kan suga en björk genom ett nyckelhål..
och läppar som matchar (?)
brasiliansk vaxning..yääy
stjärt som stjärten på en libanesisk 10årig pojke

jag måste ständigt använda meningar som:

  1. jag är ingen sexmaskin..
  2. kan vi inte bara kramas nångång..
  3. tre gånger på en dag får räcka..
  4. analt IGEN??
  5. Ok, men du får bara suga av mig en gång till


Sexismen är så uppenbar i själva inlägget orkar jag inte kommentera det, men kolla på kommentarerna:

"fröken lea sa...


haha vilken underbar lista.
känns ganska bra att jag åtminstone prickat in måtten på centimetern! Känns jävligt bra.
sen prickar jag ju in några till saker, men de är jag inte alls lika stolt över så de struntar vi i. hursomhelst, väldigt olik min lista. borde fundera bättre på den.... tack för inspirationen

den 15 november 2009 03:09

antropos sa...


Fröken Lea:
det viktigaste är att du prickar in måtten
tätt följt av rakning och bra stjärt

den 15 november 2009 12:55

Care sa...


hmm jag uppfyller 16 av dina punkter, undrar om jag är Guds gåva till manligheten då? ;)

den 15 november 2009 18:18

antropos sa...

Care:

nu är det ju min lista, så i detta fallet så är det jag som är manligheten.
Det är du först när du uppfyllt alla punkter naturligtvis som du blir Guds gåva till manligheten (mig)..
men med 16 poäng så ligger du ju bra till..
sen är vissa poäng viktigare än andra.."


DE ÄTER JU UR HANDEN PÅ HONOM. Vart är världen på väg? Vaddå "det håller på att bli bättre"? Jag hatar att ryckas ur min bubbla av öppensinnade genusvetare, smarta feminister och kärleksfulla vänner. Det får inte vara såhär det egentligen ser ut.

 

”det viktigaste är att du prickar in måtten
tätt följt av rakning och bra stjärt”

Jaha, tack för att du upplyste mig om vad som är det viktigaste för att jag som människa ska vara attraktiv. Mina centimetrar. Och hårlöshet, förstås.

 

”Det är du först när du uppfyllt alla punkter naturligtvis som du blir Guds gåva till manligheten (mig)."

Oj, förlåt! Var jag inte perfekt?! Jag ska försöka, jag lovar, ha lite tålamod bara!

 

Okej, jag borde väl inte bry mig så förbannat mycket. Denna bloggare har tydligen en vidrig kvinnosyn. Fine. Skit i honom. Å andra sidan kan jag inte låta bli att reagera. Det ska inte få vara på detta sätt. "Inte nog med att de vill rösta, de vill komma också." Otroligt stor objektifiering, förkroppsligande och nedvärdering i en och samma mening. Av halva mänskligheten. DET ÄR INTE OKEJ. Någonsin. Och visst kan man garva åt det, men hur långt räcker det om man vill åstadkomma en verklig förändring?

 

Ett tag där hoppades jag att han var ett troll, men vore det bättre med en medvetenhet i det han gör? Nej. Det är fasiken lika illa.

Jag hoppas innerligt att han inser vad det är han håller på med snart. Att det är sådana som honom som gör att kvinnor har svårt att ta sig fram på arbetsmarknaden, bli trodda i våldtäktsmål och tro på sig själva. Och jag hoppas lika innerligt att tjejerna som uppskattar hans blogg börjar värdera sig själva utifrån andra kriterier än hur många sexistiska punkter de uppfyller.

Kvinnor är människor. När ska det sjunka in?

/Zäta


Share



Kommentarer
Postat av: Anonym

Tur är det i alla fall att det är få killar som är sådär. Ytterst få. Fast vad hjälper det när det fortfarande finns stora jävla puckon liknande denna killen. Trots att det är få är de alldeles för många.

2009-11-16 @ 20:55:16
Postat av: Karin

Alltså, du inser att han skämtar va? Och du skämtar väl???

2009-11-16 @ 23:19:05
Postat av: Zettermark

Jag vet inte om han skämtar. Jag tror inte det. Och som jag sa, gör det saken bättre? Folk läser ju uppenbarligen bloggen på ett seriöst sätt. Dessutom kan skämt kan vara minst lika normerande och hemska som allvar, men visst, det är ju enklare att bara garva åt problem.

Men skriva en hel blogg med hemsk kvinnosyn på skämt? Vad tjänar det för syfte? Jag tycker fortfarande att det han gör är fel, oavsett baktanke.



Jag och en kompis diskuterade det där. Hur ska man reagera på extrem sexism? Ska man garva åt hur absurt det är? Eller ska man faktiskt vara skittråkig och låta bli, för att det man tror på - kvinnors lika värde - är viktigare än att inte framstå som en tråkmåns. Det var den vägen jag valde idag. Så nej, jag skämtar inte.

2009-11-16 @ 23:28:59
URL: http://zettermark.blogg.se/
Postat av: lisa

svar: låter som underbara saker att älska! :)

2009-11-16 @ 23:49:18
URL: http://popflickan.blogg.se/
Postat av: Felicia

Nej men allvarligt. Varför ska det alltid heta "ett skämt" så fort folk kritiserar? Och som du säger, spelar det verkligen någon roll?

2009-11-16 @ 23:57:04
URL: http://vykorttillminsyster.blogg.se/
Postat av: Sofia i London

Fast "Inte nog med att de vill rösta, de vill komma också" låter iofs inte särskilt seriöst.



Listan var såklart väldigt porrskadad. Men det är hans fantasi och fantasi är ju alltid bara en fantasi... han låter för övrigt som en nörd som läst för mycket porrserier och förlorade oskulden lite för sent

2009-11-17 @ 00:36:49
URL: http://sophedeluxe.devote.se
Postat av: Joakim

Ja, det där är helt absurt. Äcklande, if i may.



Om jag skulle leka med tanken och försöka skriva ner det hetaste jag någonsin skulle kunna komma att tänka på, alltså en sån där tjej som endast levde i mina fantasier, och endast existerade i syftet att finnas för mig. Då skulle jag beskriva henne så här:



En bit kortare än mig.

Jättevacker. Verkligen, jättevacker.

Hon ska källsortera och vara aktiv inom jakten efter världsfred.



Jepp, jag känner hur fantasierna bara rusar iväg. Bäst jag lägger band på mig själv.

2009-11-17 @ 06:08:30
URL: http://agestaeia.blogspot.com/
Postat av: Zettermark

Felicia: Jag vet! Allt som är förnedrande går att bortförklara med "men det var ju bara på skoj..." och så läggs skulden på den som tog illa upp och inte på den som gick för långt. Stön. Humor är inte fel, men sexism är det. Skilj på't, liksom! Tur att det finns några andra här i världen som är av samma åsikt som jag iaf.



Sofia och Joakim: Klart att man får både fantisera och skämta, men det finns gränser för vad som är roligt och vad som bara är förnedrande. Säkert är han porrskadad, men jag tycker inte att det är någon ursäkt. Möjligen kan man då skylla på strukturer som gör att det är okej för killar att bete sig så. Det är nog smartare, men ibland är jag mer arg än smart.

2009-11-17 @ 14:20:32
URL: http://zettermark.blogg.se/
Postat av: Felicia

hahaha

någon förstår varken ironi eller riktig humor. killen borde ju fan ge ut en bok! SÅ ROLIG ÄR HAN. jag är tjej (obviously) och kräver respekt och yada yada yada, men jag tycker han är för jävligt rolig ändå :D

2009-11-17 @ 15:01:15
URL: http://chiptek.blogg.se/
Postat av: Felicia

sv: jag läser bloggar där det står om nattfjärilar, öl och annat skit också. inte fan behöver man ha något speciellt intresse för att läsa bloggar? shitas titas.

2009-11-17 @ 15:31:55
URL: http://chiptek.blogg.se/
Postat av: Antropos

eftersom det tydligen är här man lär sig hur man ska tänka och inte tänka, och vad som är roligt och inte roligt så tänkte jag mest titta in i utbildninssyfte.

och det enda jag har fått lära mig att är sexism tydligen inte är roligt, men personangrepp och förutfattade meningar är ok?

jahopp..

det är noterat



sen vill jag bara passa på att säga att jag tycker det är synd och på gränsen till lite pinsamt, att nån som är så otroligt verbal så bra som du gör, är så ordblind så att du inte ser längre än till texten som är skriven.



hela innebörden av vad du försöker få fram, bäddas in i en bitterhet som gör att dom du VILL nå, kommer du aldrig nå

2009-11-17 @ 20:50:32
URL: http://singelkillen.blogspot.com/
Postat av: Felicia

Hmmm? Jag har ett tips på något kul man kan läsa. En bok som heter "Under det rosa täcket" av Nina Björk. Den är kul, och nej, jag är inte ironisk. Jag tycker folk borde läsa den! Den kostar 41 kronor på Bokia, som hittat!

2009-11-17 @ 23:16:10
URL: http://vykorttillminsyster.blogg.se/
Postat av: Olof

Antropos: Jag gissar att zettermark inte använder sin verbala förmåga för att försöka konvertera sexistiska bloggare (för alla som någonsin tillbringat mer än en kvart på ett forum vet att det är fullkomligt omöjligt att få en åsiktsmotståndarte att byta synsätt på Internet), utan snarare för att belysa ett problem som intresserade personer kan ta del av.



Problemet i fråga handlar inte om bra/dålig humor eller vad som är okej att skämta om, utan problemet ligger i att skämt alltid förmedlar en bild som ständigt förstärks. Till exempel: Det finns inga paralleller mellan intelligens och hårfärg, ändå är blondinskämt utbredda och anses "okej" att säga, även öppet. En blond kvinna som inte tycker att det är kul har antingen ingen humor, eller är så har hon mens, skämtaren kan alltid hävda att det är mottagaren det är fel på. Faktum är att blonda tjejer ses ner på i skola och på arbetsplatser just på grund av dessa skämt som ingen egentligen tar på något stort allvar. Det börjar med en harmlös kommentar som sedan eskalerar till något ostoppbart. Det är enkel psykologi; utsätts en människa för en kommentar tillräckligt många gånger så kommer personen att börja tro på det. Kallas även propaganda i andra sammanhang. Som feminist skulle jag säga att sexistiska skämt som blondinskämt är (undermedveten) propaganda för patriarkatet.



När du då skämtar om kvinnor i största allmänhet så nedvärderar du drygt hälften av jordens befolkning och reducerar dem till människor av mindre värde, varelser som helst ska utnyttjas till ditt behag. De ska se ut på ett visst sätt, bete sig på ett visst sätt och så vidare - om inte, ja då är de inte användbara för dig.



Är det den bilden du vill visa? För det är verkligen den bilden jag fått av att läsa de senaste inläggen på din blogg. Vet du förresten vilken historisk person jag direkt kom att tänka på då? Fundera på det ett tag.



Så, det var vad jag ville säga, nu ska jag stänga min burk med troll-mat så att alla kvinnoförtryckande troll kan få sova ut. Jag skriver som sagt inte det här i syftet att få dig att ändra dig, du får vara precis som du vill och är, jag skrev det så att du förhoppningsvis kan förstå varför man kan välja att inte tycka att det är okej att skämta om vissa saker. Vi förstår vad som är tänkt att vara roligt, vad som är roligt för de som stödjer en värld där kvinnor får lägre lön än män, behandlas sämre och inte har samma möjligheter i livet. Jag vill hellre se en värld där jämlikhet mellan alla kön och samhällsklasser råder, och där finns det ingen plats för dylika "skämt".

2009-11-18 @ 00:05:02
Postat av: Ester

alltså, oavsett om det var ett skämt eller ej, det är inte okej. Jämför det med att det hade varit en hel blogg om "skämt-rasism". hade det varit okej? knappast! så varför skulle det vara okej med en blogg om "skämt-sexism"? hm...

2009-11-18 @ 19:29:37
Postat av: Jaaagy

alltså, ät upp linssoppan och som den där jobbiga stå upp komikern mede sa " Det här är en människa som verkligen behöver bajsa"



jag syftar på alla er som inte tycker det är "okej" att ha en ärlig, lättsam, öppen syn på bloggen.



Så jävla roligt att du tror, att han tror att det var bara några få år sedan kvinnor fick rösträtt....men fööööööööör i helvete.

HUMOR, svart & rå, ja...sjuk ...ja, men herreguuuuuud, bajsa.

2009-11-19 @ 00:13:16
URL: http://thisistotallygoinginmy.blogg.se/



Kommentera, beröm, kritisera, tipsa och fundera - och håll en god samtalston!

Alla kommentarer publiceras, men upprepade eller grova kränkningar eller personangrepp leder till borttagande av kommentarer och spärrning av IP-nummer. Jag är ansvarig för allt innehåll på min blogg och vill främja ett gott diskussionsklimat. Detta är en feministisk normkritisk blogg där alla ska känna sig säkra.


Lämna kvar ett ord eller två:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress (publiceras ej):

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback



bloglovin RSS 2.0