Share

En obehaglig insyn i maktens korridorer

SVT ringde. (Och den här gången lyckades jag svara, haha.) De ville ha med mig i morgondagens Debatt... fast det visade sig att de inte alls ville ha med mig. De villa ha med någon som försvarade Kissie och de ideal hon står för.

Vi pratade nämligen ett tag och när de visade sig att jag ville försvara bloggandet som fenomen, lyfta fram den mångfald som finns och peka på hur bloggande tolkas negativt just för att det är tjejer som tar plats tvekade personen i luren. Det var mer en röst som ville försvara Kissie de sökte. Kissie är ju störst.

Ja, Kissie är störst, men hon är inte allt. Det är ju just det jag vill kritisera - att medias bild är så förbannat schablonartad och enkelriktad. Prata gärna om Kissie, men säg inte att ni pratar om unga tjejers bloggande när ni gör det.

Visst hade det varit kul att vara med i Debatt, men inte på de premisserna. Kissie skulle säkert säga att jag gör ett dumt val som vägrar att säga det media vill höra för att ge mig plats i rampljuset, men jag kan inte sälja mina ideal så lätt. Vad skulle de då vara värda?

Jag tycker bara att detta än en gång bevisar det jag försöker säga - media skapar ett klimat där bara vissa får synas och höras - och anklagar sedan tjejer som ser denna framgång för att vara ytliga.

Jag trodde nästan för ett ögonblick där att det fanns plats för fler perspektiv i den offentliga mediadebatten. Det var förstås naivt av mig.

/Zäta

Uppdatering.


SVT ringde igen. De hade bestämt sig för att dra ned bloggdebatten och diskutera Big Brother istället, plus att de hade hittat en tjej som gillade Kissie, så det fanns inte plats för mitt perspektiv ändå. Det som var roligt var dock att personen i luren as att de hade diskuterat igenom saken och insett att det kanske inte var så bra att bara diskutera vad en 19-årig tjej skriver på nätet utan att lyfta debatten till en högre nivå. Något litet nådde fram alltså fram, även om det inte nådde ända till TV-rutan. Mitt hopp om världen och SVT är lite återställt. Lite.

Sedan sa de också att de skulle spara mitt nummer för framtida bruk, och även om de säkert säger så till alla de har kontakt med kan jag inte låta bli att tänka tredje gången gillt.

/Zäta






Share



Kommentarer
Postat av: svalin

Vad synd att media vill ha en sån förenklad debatt och vill att du ska vara med bara om du försvarar Kissie. Hon behöver inget försvar med tanke på att hon verkar ha nazistiska sympatier. Tjejbloggandet däremot kan behöva ett försvar men jag förstår absolut varför du inte vill.

Postat av: Nina Ruthström - bloggar från spinnsidan

Synd som fan.

Jag håller med dej ang bilden media skapar.



Men du, jag är säker på att vi kommer få se dig i rutan vid ett senare tillfälle. Så magnifik som du är på uttrycka dig kommer garanterat göra att vi får se mer av dig lite här och var, tror jag.



Heja dig!

2011-03-02 @ 17:57:01
URL: http://ninaruthstrom.se
Postat av: Marie

Men är det inte precis dig Debatt behöver?! Vad matt jag blir.

2011-03-02 @ 18:19:25
Postat av: lovisa/polichinelle

hoppas, så som de andra, att du får en chans att ordbriljera även i rutan! kommer sitta bänkad isåfall.

2011-03-02 @ 19:11:35
URL: http://polichinelle.webblogg.se/
Postat av: Martin Sjöstrand

Jag kan bara upprepa vad ni andra redan har skrivit, men håller också med Marie - man blir bara matt.



Jag blir glad varje gång jag läser din blogg, Zäta. Din starka vilja, din integritet och din självklarhet inspirerar. Tack!

2011-03-02 @ 19:25:03
Postat av: Skrotmamman skrotar vidare

Starkt av dig att inte "sälja dina ideal". Det ska man aldrig göra. Och är man med i TV vill man ju vara det för "sin egen skull", tala om sina egna ideal utifrån sig själv som person (eller det företag/förening man representerar)



Nu vet de vem du är. Du kommer säkert att bli kontaktad igen. För den DU är.



Big Brother är ju också något att diskutera. suck Har inte sett någonting utöver typ några stunder första säsongen, men ser ju rubrikerna.....

2011-03-02 @ 19:30:44
URL: http://skrotmamman.blogg.se/
Postat av: Emma

oo se upp för debatt, de är bara ute efter de extrema åsikterna och bråken! mellanrummen ger inte lika bra teve. kanske har de lugnat ner sig lite med nya programledaren, men det är viktigt att vara förberedd på vilken slags situation man kan bli satt i på det där programmet. man blir lätt förvandlad till schablonfigur.

2011-03-02 @ 19:49:32
Postat av: Caroline

Låter som att du lyckades så ett litet frö på den där redaktionen ändå. Är övertygad om att du kommer få din chans. Heja!



Förresten kan jag tillägga att din blogg är min absoluta favorit. Du är bara så grym, helt enkelt!

2011-03-02 @ 21:01:21
Postat av: EclipseandVega

Håller helt med dig! Bra jobbat, det kan du verkligen vara stolt över. Tycker att det vore katastrof att ägna en hel debatt åt att diskutera Kissie, som att hon skulle vara representativ för alla "blogg-tjejer". Hoppas att de hör av sig igen och att du får din tid i rampljuset ;)

2011-03-02 @ 21:22:39
URL: http://eclipseandvega.devote.se
Postat av: Carin

Stå på dig! Du hade varit lovely i debatten med dina starka och viktiga åsikter. Synd att de inte uppskattade ditt bidrag till debatten mer än så.

2011-03-02 @ 23:59:19
Postat av: Lorven

Debatt är ett program som gör mig fruktansvärt arg. Tror inte det är bra för själen att vara med där. Det är så himla dåligt och jag har tappat ALL respekt för Belinda efter hennes insatser där som programledare.

2011-03-03 @ 06:45:50
URL: http://groddjuret.bloggproffs.se/
Postat av: Eliz

Haha, fan vad snuvad jag känner mig, i en sekund trodde jag att jag äntligen skulle känna värdet i att ha en tv. Iofs kanske Debtt sänds på svtplay, hm. Hur som helst, du förändrar, litet i taget och det är jag och många andra oerhört lyckliga över. Vi behöver fler som du, det vet du.

2011-03-03 @ 07:32:28
URL: http://greenstuffonyourfloor.blogg.se/
Postat av: fanny

De ringde mig också och ville att jag skulle vara där i egenskap av "tjej som röker". Tror dock det var tv4 den gången. Jag har ju rökt och är emot att moraliserande kring cigg, men jag är inte intresserad av att stå i tv och försvara rökning.

2011-03-03 @ 08:14:24
URL: http://arsinoe.se
Postat av: Moa

När jag läste igenom kommentarerna så tänkte jag skriva något i stil med "Håller helt och hållet med Marie" (som de flesta andra skrev upptäckte jag snart). Vill också säga HEJA DIG! Fortsätt alltid att skriva!



Tror också att du kommer att få chansen att vara med i något annat program med mer värdighet än debatt. Det hade varit kul om du kunde vara med och prata om tjejers bloggande och fördomarna kring det, men de vill tydligen inget annat än att ställa extremer mot varandra. Trist.



Du är bäst!

2011-03-03 @ 15:49:10



Kommentera, beröm, kritisera, tipsa och fundera - och håll en god samtalston!

Alla kommentarer publiceras, men upprepade eller grova kränkningar eller personangrepp leder till borttagande av kommentarer och spärrning av IP-nummer. Jag är ansvarig för allt innehåll på min blogg och vill främja ett gott diskussionsklimat. Detta är en feministisk normkritisk blogg där alla ska känna sig säkra.


Lämna kvar ett ord eller två:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress (publiceras ej):

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback



bloglovin RSS 2.0