Share

V-log: Queer på 14 minuter

Den här videon är egentligen en uppgift jag gjort för en distanskurs jag läser, men jag tänkte att den kunde passa på bloggen också.

Varsågoda, queer enligt Zäta på 14 minuter!



/Zäta
Share



Kommentarer
Postat av: Carro

Superbra och väldigt pedagogiskt :) Dessutom användbart för mig som sitter i slutspurten på min b-uppsats om just heteronormen. Så tack för det!

2011-05-26 @ 21:45:52
URL: http://alung.blogg.se/
Postat av: svalin

Vad får ingå i heteronormen egentligen? En tjej eller kille som är hetero och som är singel går ju delvis utanför heteronormen eftersom normen är att man ska leva två, men hur blir det med oss som lever heterosexuellt men har en partner av annan hudfärg? När jag och min man och jag gick till vårdcentralen när han hade skadat sig så trodde personalen att jag var där i egenskap av hans tolk och inte i egenskap att jag som hans fru var där som moraliskt stöd. Vi får ofta frågor om varför vi lever ihop, hur det går att leva ihop - underförstått att det är onormalt/konstigt att vara ihop med någon med en annan hudfärg. Är det heteronormativt eller bara smått smygrasistiskt?

Postat av: Intersexorwhat

Jättebra video!



Jag har länge haft svårt att kunna förstå "Vad är queer?", men nu märker jag ju att jag nog är ganska queer. Problemet är bara att jag inte vill placeras i något fack alls, så jag vill inte kategoriseras till queer, men jag är queer...



Får jag länka till ditt klipp, från min blogg? ^^

2011-05-31 @ 11:08:36
URL: http://intersexorwhat.blogg.se/
Postat av: Zäta

Visst, allt får länkas och citeras så länge det hänvisas hit! :)

2011-05-31 @ 11:32:52
URL: http://zettermark.blogg.se/
Postat av: Intersexorwhat

Länkat! ^^

2011-05-31 @ 19:30:11
URL: http://intersexorwhat.blogg.se/
Postat av: Urd

Vad härlig du är, riktigt bra föreläsning!

Tycker du borde börja vlogga.

2011-06-03 @ 18:30:14



Kommentera, beröm, kritisera, tipsa och fundera - och håll en god samtalston!

Alla kommentarer publiceras, men upprepade eller grova kränkningar eller personangrepp leder till borttagande av kommentarer och spärrning av IP-nummer. Jag är ansvarig för allt innehåll på min blogg och vill främja ett gott diskussionsklimat. Detta är en feministisk normkritisk blogg där alla ska känna sig säkra.


Lämna kvar ett ord eller två:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress (publiceras ej):

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback



bloglovin RSS 2.0